Under gårsdagens hviledag ble det foretatt 571 koronatester, noe som resulterte i at Mitchelton-Scott så seg nødt til å trekke laget sitt fra Giro d´Italia.
Like før starten gikk på dagens etappe, ble det klart at også Team Jumbo-Visma valgte å trekke hele laget, som følge av at Steven Kruijswijk hadde testet positivt.
Giro d'Italia
– Skal kunne matche de beste i fremtiden
18/05/2021 PÅ 16:11
– Vi fikk i hvert fall bekreftet at det bare var en av oss rytterne som var smittet, så det var greit. Etter det ble det en dialog om vi skulle starte, så ble avgjørelsen tatt 20 minutter før start, forteller det norske sykkeltalentet Tobias Foss på telefon til eurosport.no.

– Ikke så veldig overraskende

Han syklet sin første Grand Tour i karrieren, i det som ble en litt kortere deltagelse enn normalt.
Da laget satt i bussen ved start, fikk de beskjeden om at de hadde valgt å trekke laget. Allerede klokken åtte i dag tidlig ble de fortalt at lagkameraten var smittet.
– Vi ble så klart litt overrasket, men det var egentlig ikke så veldig overraskende, forteller han.
Til NRK har han fortalt at han var sjokkert over de manglende smittevernstiltakene som var på plass.

Kruijswijk lei seg for smitten

Steven Kruijswijk selv, har uttalt seg i en pressemelding, og han var ganske sjokkert over å ha testet positivt for viruset.
– Jeg ble overrasket, for jeg følte meg fin og i god form. Det er vanskelig å skjønne at jeg har fått korona, og det er en stor skuffelse, for jeg hadde kommet meg sterkt tilbake etter krasjen i Dauphiné. Etter det prøvde jeg så godt jeg kunne å gjøre meg klar til Giroen, og jeg følte det gikk bra. Nå er den muligheten tatt vekk fra meg, forteller nederlenderen.
Lederen for Giro d´Italia, Mauro Vegni, utelukker ikke at det kan være mer smitte i rittet, og er småbekymret for resten av Touren.
– Testene viser situasjonen slik den er i dag. Det garanterer ikke at viruset ikke kommer til å eksplodere senere, sier han til den italienske TV-kanalen RAI før dagens start.
Han er innstilt på å nå avslutningen i Milano for "nesten enhver pris, bortsett fra store medisinske problemer", men er klar over at det er en stor utfordring de har foran seg.
– Vi visste at å arrangere Giroen i oktober var problematisk, men vi gjør alt vi kan for å komme oss til Milano trass i all usikkerhet og alle utfordringer, sier han.

Foss fornøyd med Giroen

I tillegg til dagens nyheter så har Simon Yates brutt tidligere på grunn av koronasmitte, seks smittetilfeller blant ansatte i forskjellige sykkellag.
Foss mener derfor at det var riktig at laget trakk seg, og mener det kan være sannsynlig at flere ryttere fra andre lag kan bli smittet fremover.
For hans egen del ser han tilbake på Giroen med gode minner.
– Jeg er egentlig fornøyd med Giroen totalt sett. Jeg fikk en bekreftelse på formen min og det var min første Grand Tour. Det var mye bra for selvtilliten, så alt i alt så er jeg fornøyd med Giroen for min del, forteller han.
Nå venter 72 timer i karantene for Foss og resten av laget. Hvis ingen har symptomer innen da, så er karantene over, men hvis det skulle være symptomer for enten Kruijswijk eller noen andre, så er standarden i Nederland (der Team Jumbo-Visma er basert) at det er ti nye dager.
– Foreløpig er det ingen symptoner, og jeg vet ikke hvordan kroppen vil reagere på korona. Jeg håper ikke det blir verre. Det viktigste blir å komme seg tilbake fra det, med god helse og det må være mitt fokus. Men jeg er fortsatt skuffet over at jeg føler meg bra, og at jeg likevel må forlate Giroen, sier Kruijswijk.
Giro d'Italia
Britisk seier i Giroen – parkerte Hindley på siste etappe
25/10/2020 PÅ 15:44
Giro d'Italia
Hundredelsdrama om ledertrøya før siste Giro-etappe
24/10/2020 PÅ 14:54