OPPDATERING: Klokken 11:52 bekrefter Jumbo-Visma på sin Twitter-konto at de trekker laget fra rittet. Dermed er Giroen over for Tobias Foss.
Giro d'Italia
– Skal kunne matche de beste i fremtiden
18/05/2021 PÅ 16:11
Mandag var det omsider duket for Giro d’Italias første hviledag. Etter ni dager på sykkelsetet kom dagspausen meget etterlengtet for rytterne, men det er liten tvil om at hviledagen overhodet ikke har gått som planlagt for arrangøren, rytterne og resten av lagene.
Etter søndagens etappe og i løpet av mandagens hviledag ble det foretatt hele 571 koronatester av de representative lagene i Giroen. Der ble det påvist flere positive tester, deriblant seks tilfeller i Mitchelton-Scott. Nå trekker hele laget seg fra resten av Grand Touren. Det skriver laget selv på sine hjemmesider.
– Dessverre har vi fått nyheter om at at flere av mandagens koronatester er positive. De smittede har milde symptomer, men vi ønsker å ta en sosialt ansvar og trekker oss dermed fra resten av Giro d’Italia, sier Team Manager i Mitchelton-Scott Brent Copeland.
Alle de seks smittede i Mitchelton-Scott er fra støtteapparatet. Det er også registrert smitte i støtteapparatet til INEOS og AG2R La Mondiale.

– En krevende situasjon

Beslutningen til Mitchelton-Scott kommer kun få dager etter at lagets største profil Simon Yates måtte trekke seg fra rittet grunnet en positiv koronatest.
– Vi fikk et lite forvarsel med smittetilfellet til Simon Yates, så det var ikke noe stor overraskelse at Mitchelton-Scott nå har besluttet å trekke seg fra rittet. Dette er en veldig krevende situasjon for alle involverte, sier Eurosports sykkelkommentator Jørn Sundby.
Det ble ikke påvist noen positive koronatester blant rytterne i Tour de France tidligere i sommer, men i Giroen har altså flere måttet trekke seg grunnet smitte. Det er ikke helt tilfeldig, mener Sundby.
– De har vært litt mer tolerante i Giroen, og det kan vi se konsekvensene av nå. Det er Mitchelton-Scott som selv trekker laget sitt ut av rittet, og ikke arrangøren, sier han.
Kruijswijk lå på 11.-plass sammenlagt foran tirsdagens etappe, kun ett minutt og 24 sekunder bak ledende João Almeida.
– Frykter du for fortsettelsen av årets Giro d’Italia nå?
– Det ligger stor prestisje i å gjennomføre rittet, men alle skjønner at det ikke kan gjennomføres for enhver pris. Tror det kommer til å gå noen dager til, men om det sprer seg ytterligere denne uka, kan det skje noe drastisk. Må nesten bare se det an de neste dagene, svarer han.
Giro d'Italia
Britisk seier i Giroen – parkerte Hindley på siste etappe
25/10/2020 PÅ 15:44
Giro d'Italia
Hundredelsdrama om ledertrøya før siste Giro-etappe
24/10/2020 PÅ 14:54