Eurosport/NTB
– For å være helt ærlig så synes jeg det gikk rett i dass. Det var bekmørkt på slutten der, sier han på telefon til Eurosport.no når han har brukt noen timer på å samle tankene etter den femte etappen.
Giro d'Italia
– Skal kunne matche de beste i fremtiden
18/05/2021 PÅ 16:11
Men det var likevel lyspunkter. For det så lovende ut da Hagen tidlig var med på et voldsomt brudd med forhåndsfavorittene.
– Jeg kjørte alt jeg var god for så jeg kunne komme opp i bruddet. Det at jeg leste det og var framme i starten, det er jeg godt fornøyd med.
– Så stoppet det bare helt opp muskulært. Det funket ikke. Så jeg hadde ingenting å kjøre med. Det var ingen magetrøbbel, ikke sukkertom eller sånne ting. Det er dritkjedelig, men sånn er det.
Nå handler det om å fokusere på laget og å se mot neste mulighet han kan få selv.
– Sammendraget for min del er jo helt vekk. Jeg gleder meg over lagkameraten min da, så får jeg sikkert litt oppgaver rundt han etter hvert.
– Så får jeg forhåpentligvis noen muligheter etter hvert til å i brudd igjen. Jeg føler ikke egentlig jeg må kjøre meg i form. Kapasiteten er mer enn bra nok. Det er muskulært det stopper opp. Det sperrer liksom i beina. Jeg vet ikke helt hva det er for noe.

Slik var den femte etappen:

– Han har ikke nubbesjans til å være med. Det var godt gjort å komme i bruddet, konstanterte Eurosport-kommentator Jørn Sundby da Hagen stadig ble passert oppover fjellene på den femte etappen av Giro d'Italia.
For selv om norske Carl Fredrik Hagen så definitivt var med i bruddet, og på etappen før fjellene begynte for alvor, så var det ikke nok å hente for 29-åringen.
– Det er synd at beina ikke er bedre for tiden. Det er bare å håpe at de er bedre når vi kommer inn i andre og tredje uke av rittet. Det skal vi langt i fra avskrive, fortsatte Sundby.
De fleste forhåndsfavorittene var med hele veien inn og dannet en større gruppe med kandidater til seieren. Det var til slutt derimot liten tvil. Filippo Ganna stakk av på slutten og syklet i ensom majestet inn over målstreken til etappeseier.
– Dette er dagens mann, utbrøt Eurosports kommentator.
Giroen var tilbake på fastlandet etter noen tøffe etapper på Sicilia. Onsdagens etappe var kupert og hele 225 kilometer fra Mileto til Camigliatello Silano. Man var igjennom totalt over 5000 høydemeter på etappen.
Ineos-rytteren Ganna som ble verdensmester på tempo for noen uker siden klarte å holde unna for det jaktende hovedfeltet mot slutten. Det var svingete og svært glatt i den siste utforkjøringen inn mot mål. Det var hans annen etappeseier i årets Giro d'Italia.
Portugiseren Joao Almeida klarte å forsvare den rosa ledertrøyen og økte sammenlagtledelsen sin med fire sekunder etter tredjeplassen. Tobias Foss var med i den jaktende gruppen.
Saken oppdateres!
Giro d'Italia
Britisk seier i Giroen – parkerte Hindley på siste etappe
25/10/2020 PÅ 15:44
Giro d'Italia
Hundredelsdrama om ledertrøya før siste Giro-etappe
24/10/2020 PÅ 14:54