Populære sporter
All sport
Vis alt

Ganna vant Giro-tempo – Almeida forsvarte rosa trøye

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 17/10/2020 klokken 18:00 GMT+2

Italieneren Filippo Ganna knuste konkurrentene og vant den kuperte tempoetappen i Giro d'Italia lørdag. João Almeida beholdt sammenlagtledelsen.

Filippo Ganna of Italy and Team INEOS Grenadiers World Champion Jersey / during the 103rd Giro d'Italia 2020, Stage 14 a 34,1km individual Time Trial

Foto: Getty Images

Ganna kjørte til med eksplosive tråkk fra start på den 14. etappen, og vant til slutt med nesten et halvt minutt. Rohan Dennis var nærmest, 26 sekunder bak. Ned til Brandon McNulty på tredjeplass skilte det ett minutt og ni sekunder.
Sammenlagtleder João Almeida trillet i mål til sjetteplass og forsvarte dermed sin rosa trøye. Samtidig festet nederlenderen Wilco Kelderman et grep om annenplassen sammenlagt med sin niendeplass. Han tapte samtidig 16 sekunder til Almeida.
Brandon McNulty var den i sammendraget som klatret mest, fra tolvte- til fjerdeplass, etter å ha blitt treer på etappen.
Det venter en tøff klatreetappe søndag, og flere, blant dem Jacob Fuglesang, hadde varslet at de ikke ville bruke opp alle kreftene lørdag. Det spørs om det ikke var en mislykket taktikk. Fuglesang falt ned til tolvteplass sammenlagt og har nå 4.08 minutter opp til Almeida.
Carl Fredrik Hagen ble nummer 68 lørdag, 5.26 bak etappevinneren.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame