Foss har aldri før deltatt i et Grand Tour-ritt, men endte kun 31 sekunder bak vinneren på de 15,1 kilometerne fra Monreale til Palermo.
Den bybakte tempoverdensmester Filippo Ganna fra Italia vant åpningsetappen og får dermed kjøre i den rosa ledertrøya på etappe nummer to søndag.
Giro d'Italia
– Skal kunne matche de beste i fremtiden
18/05/2021 PÅ 16:11
Ganna var i mål 22 sekunder raskere enn portugisiske João Almeida på 2.-plass. Danske Mikkel Bjerg, som er lagkamerat med Alexander Kristoff i UAE, endte sekundet bak Almeida igjen.
Carl Fredrik Hagen er den andre nordmannen på startstrek i den utsatte ugaven av Giro d'Italia. Lørdag måtte imidlertid Lotto Soudal-rytteren, som kom i mål 2.07 minutter bak på 129.-plass, stille i skyggen av landsmannen Foss.
23-årige Foss sykler sin første sesong som proff i det nederlandske storlaget Jumbo-Visma. Han presenterte seg for alvor på den internasjonale sykkelscenen da han i fjor vant prestisjetunge Tour de l'Avenir, regnet som juniorrytternes svar på Tour de France.
Den triumfen skapte overskrifter og ble lagt merke til i sykkelmiljøet.
Debutsesongen som utenlandsproff startet samtidig ikke som 23 år gamle Foss hadde håpet. I februar brakk han kragebeinet i en velt på 2. etappe av sykkelrittet Volta a la Comunitat Valenciana. Rittet var hans første for Jumbo-Visma.
Nå tyder alt på at den sterke nordmannen er tilbake i knallform til Giro d'Italia. Unggutten har samtidig en hjelperytter-rolle på laget sitt i det italienske rittet. Jumbo-Visma satser alt på en framskutt plassering sammenlagt for den sterke nederlenderen Steven Kruijswijk.
Rittet fortsetter med 2. etappe søndag. Da venter 149 kilometer mellom Alcomo og Agrigento.
(©NTB)
Giro d'Italia
Britisk seier i Giroen – parkerte Hindley på siste etappe
25/10/2020 PÅ 15:44
Giro d'Italia
Hundredelsdrama om ledertrøya før siste Giro-etappe
24/10/2020 PÅ 14:54