Populære sporter
All sport
Vis alt

Foss slo til med kruttsterk plassering i Giro-debuten

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 03/10/2020 klokken 17:12 GMT+2

Jumbo Visma-proffen Tobias Foss (23) overrasket med å ta en bunnsolid 5.-plass på tempoetappen som innledet Giro d'Italia lørdag.

Tobias Foss

Foto: Getty Images

Foss har aldri før deltatt i et Grand Tour-ritt, men endte kun 31 sekunder bak vinneren på de 15,1 kilometerne fra Monreale til Palermo.
Den bybakte tempoverdensmester Filippo Ganna fra Italia vant åpningsetappen og får dermed kjøre i den rosa ledertrøya på etappe nummer to søndag.
Ganna var i mål 22 sekunder raskere enn portugisiske João Almeida på 2.-plass. Danske Mikkel Bjerg, som er lagkamerat med Alexander Kristoff i UAE, endte sekundet bak Almeida igjen.
Carl Fredrik Hagen er den andre nordmannen på startstrek i den utsatte ugaven av Giro d'Italia. Lørdag måtte imidlertid Lotto Soudal-rytteren, som kom i mål 2.07 minutter bak på 129.-plass, stille i skyggen av landsmannen Foss.
23-årige Foss sykler sin første sesong som proff i det nederlandske storlaget Jumbo-Visma. Han presenterte seg for alvor på den internasjonale sykkelscenen da han i fjor vant prestisjetunge Tour de l'Avenir, regnet som juniorrytternes svar på Tour de France.
Den triumfen skapte overskrifter og ble lagt merke til i sykkelmiljøet.
Debutsesongen som utenlandsproff startet samtidig ikke som 23 år gamle Foss hadde håpet. I februar brakk han kragebeinet i en velt på 2. etappe av sykkelrittet Volta a la Comunitat Valenciana. Rittet var hans første for Jumbo-Visma.
Nå tyder alt på at den sterke nordmannen er tilbake i knallform til Giro d'Italia. Unggutten har samtidig en hjelperytter-rolle på laget sitt i det italienske rittet. Jumbo-Visma satser alt på en framskutt plassering sammenlagt for den sterke nederlenderen Steven Kruijswijk.
Rittet fortsetter med 2. etappe søndag. Da venter 149 kilometer mellom Alcomo og Agrigento.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame