Populære sporter
All sport
Vis alt

Drama i Giro-kulissene: Rytterne nektet å stille til start

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 23/10/2020 klokken 13:02 GMT+2

Ryttene har uttrykt misnøye over å måtte stille til start på fredagens 258 kilometer lange etappe, etter gårsdagens monsteretappe i de italienske fjellene. Etter først å ha nektet å høre på rytterne, ga omsider Giro d’Italia-ledelsen etter og dagens etappe er nå kortet kraftig ned.

Representant i proffsyklistenes rytterforening (CPA) Adam Hansen (Lotto Soudal).

Foto: Getty Images

  • Se alt Giro d’Italia ekslusivt på Dplay. Sikre deg tilgang her!
Gårsdagens fjelletappe fra Pinzolo til Laghi di Cancano var en beinhard affære for samtlige ryttere. Jai Hindley, som vant etappen, tikket inn på litt over seks timer. Med en påfølgende 258 kilometer lang etappe fredag, har rytterne uttrykt misnøye overfør arrangøren og har presentert et ønske om å korte ned den 19. etappen med 100 kilometer.
Arrangøren, med Giro d’Italia-sjef Mauro Vegni i spissen, ønsket overhodet ikke å rokke ved løypeoppsettet og ville ikke høre på rytterne om å korte ned fredagens etappe. Fredag morgen ble Vegni virkelig satt på prøve, etter at en rekke ryttere tok til ordet for å nekte å stille til start før etappen ble kortet ned. Det skriver procycling.no.
Til slutt hadde ikke arrangøren noe annet valg enn å korte ned fra 258 til 119 kilometer, og nå skal det være besluttet at rytterne kjøres i buss til byen Abiategrasso, atskillig nærmere målgangen i Asti.
– Dette er i utgangspunktet en meningsløs lang etappe, og jeg tror alle setter pris på at den nå er kortet ned. Dette burde derimot ha blitt gjort for lenge siden, ettersom løypen ble presentert for et drøyt år siden. Jeg synes ikke noe om at rytterne trenger å påvirke løypa så tett opp mot etappen, så jeg synes det er merkelig at arrangøren tilsynelatende har satt seg såpass på bakbeina, sier Eurosports sykkelkommentator Jørn Sundby.
Fredagens etappe ser ut til å rulle i gang fra Abiategrasso klokken 13:30. Det skal derimot nevnes at rytterne startet etappen til oppsatt tid, men etter 45 minutter på sykkelsetet i øsende regnvær ble det besluttet at etappen skulle endres.
– Jeg husker at jeg reagert på etappenes lengde allerede da jeg fikk se løypeoppsettet for første gang. Endringen burde ha blitt gjort for lenge siden, fortsetter Sundby.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame