Carl Fredrik Hagen har ikke fått vist seg altfor mye frem i løpet av de ni første etappene av årets Giro d'Italia.
– For min egen del har det vært litt skuffende hittil resultatmessig. Det har ikke vært helt det jeg håpet på, men sånn er toppidretten. Det går litt opp og ned, sier Hagen til Eurosport.no over telefon.
Giro d'Italia
– Skal kunne matche de beste i fremtiden
18/05/2021 PÅ 16:11
Han nyter en velfortjent hviledag etter ni harde etapper med «bånn gass».
– De siste dagene har jeg fokusert på å jobbe for laget. Og hjelpe lagkompisen min Harm. Jeg vil gjøre en så god jobb som mulig på det.
Hagens lagkamerat Harm Vanhoucke ligger nemlig på en solid syvendeplass i sammendraget. Dermed er han den lagkameraten i Lotto Soudal som er viktigst at Hagen passer på. Den norske 29-åringen sier imidlertid at man fort kan få se mer av han selv de neste dagene.
– Jeg ser for meg å plukke ut noen etapper der jeg skal gå i brudd og kjempe om seier.

Kroppen føles fin

For selv om det ikke er blitt noen topplasseringer så langt i Giroen, føler mannen som endte som nummer åtte i fjorårets Vuelta a España at formen er fin. Han var faktisk i et brudd under onsdagens etappe, men kreftene holdt ikke helt. Etterpå avslørte han at han slet med et muskulært problem.
Det gjør han fortsatt, uten at det gir noen grunn til å få panikk.
– Jeg har i utgangspunktet trent så bra at det ikke skal stå på noen mangel på grunnlag. Det har heller ingenting å gjøre med at jeg går sukkertom eller sånne ting. Vi skal nok ikke analysere ting for mye nå. Hovedsakelig er problemet at jeg ikke får ut det siste kicket i finaler med tanke på det jeg har trent for. Det er litt frustrende, men det er bare sånn det er akkurat nå.
For Hagen er optimist. Han føler at kroppen har spilt bra på lag ellers.
– Det kjøres så hardt. Jeg synes det er dritkult. Myten om at folk ikke trente under koronaen kan bare begraves, sier han og legger til:
– Jeg vet jo at jeg kan sykle fort jeg og. Det gjelder å være med, så vil det løsne en dag.

Får flere sjanser

Årets Giro d'Italia er grunnet koronapandemien mye senere på året enn vanlig. Det fører med seg en del kaldere forhold enn rytterne er vant til under konkurransen. Hagen trives derimot med litt kjøligere vær.
– Noen liker det, mens andre ikke gjør det. Noen fungerer jo bra i kaldt vær. Det handler litt om hvordan du kler deg. Jeg er kanskje en av rytterne med mest rutine på valg av klær i krevende forhold, så det skal jeg utnytte. Vi drar lengre og lengre nord. Det blir neppe varmere, sier Hagen.
Det gjenstår fortsatt tolv etapper av årets ritt. Dermed finnes det nok av muligheter for Hagen til å komme seg med i flere bruddforsøk. Han og laget har ikke bestemt eksakt hvilke etapper han får forsøke seg på ennå, men det blir en kupert etappe med mange bakker, noe som passer nordmannens styrker.
– Sjansen for at bruddet går inn øker for hver etappe som går. Spesielt på de harde. De som kjemper sammenlagt, har på en måte sitt ritt, så får folk langt bak i sammendraget gjøre opp om seieren seg imellom, sier Hagen.
Han forteller at han etter alt å dømme får et utvalg etapper der han får fri sjanse til å bli med i brudd. Andre ganger må han passe på Vanhoucke.

Koblet av

Det gjenstår å se om man får se Hagen i brudd allerede under tirsdagens etappe fra Lanciano til Tortoreto. Da vil Hagen og resten av rytterne være litt mer uthvilte som følge av mandagens hvile.
Da fikk rytterne sove så lenge de ville og spise frokost ved valgfri tid. Deretter fulgte en rolig treningsøkt på i underkant av to timer før litt tøying ble etterfulgt av lunsj.
Når Eurosport.no ringer, ligger Hagen på hotellsengen. Der har han endelig fått tid til å koble av med litt TV-serier.
På tirsdag begynner hardkjøret igjen.
Giro d'Italia
Britisk seier i Giroen – parkerte Hindley på siste etappe
25/10/2020 PÅ 15:44
Giro d'Italia
Hundredelsdrama om ledertrøya før siste Giro-etappe
24/10/2020 PÅ 14:54