Italieneren dukket sent opp i spurten, men da han først fikk opp dampen var det ingen av de andre som kunne hamle opp med ham.
Det var et samlet felt som kom mot mål etter 167 kilometer på setet mellom Haifa og Tel Aviv i Israel. Der viste italieneren at han hadde krefter igjen, og passerte sin landsmann Jakub Mareczko (Willer Triestina) på de siste meterne.
Viviani tok dermed sin sjuende seier for sesongen og overtok poengtrøya i etapperittet.
Giro d'Italia
Froome etter sammenlagtseieren: – Dette er drømmen
27/05/2018 KLOKKEN 17:35
– Alle forventet seier, men det var ikke enkelt å vinne. Jeg var nervøs før starten, men jeg prøvde å få kontroll på nervene. Det var ikke enkelt, sa etappevinneren etter løpet.
Irske Sam Bennett (Bora) ble nummer tre.

Ikke helhjertet

BMC-rytter Rohan Dennis tok tre bonussekunder i en innlagt spurt underveis og overtok den rosa ledertrøya fra Tom Dumoulin, som vant den innledende tempoetappen fredag.
Viviani kunne ha nektet Dennis tre bonussekundene han trengte på den andre sprinten etter 91 kilometer, men gjorde aldri noe helhjertet forsøk.
– Han sprintet, men han ga ikke full gass. Det var fint å se at Viviani vant etappen. Ikke det at han ga meg sekundene, men han var snill, sa australieren.
Rohan forteller til nyhetsbyrået AFP at han selv ikke var så ivrig etter bonussekundene før etappen, men at laget hans overtalte ham til å prøve.
– Jeg er sikker på at jeg på ett tidspunkt kommer til å miste trøya, men jeg skal ikke stoppe å kjempe for den før vi er i Roma.

Kjørte med smerter

Chris Froome, av mange ansett som favoritt, lå etter åpningsetappen 37 sekunder bak teten. Før tempoetappen fredag pådro den firedoble Tour de France-vinneren seg kutt og skrubbsår da han veltet under en rekognoseringstur.
Lørdag innrømmet Froome at han kjørte med smerter, og på den 2. etappen endte han som nummer 31. Briten er nummer 20 sammenlagt, 38 sekunder bak den australske lederen.
Vegard Stake Laengen er eneste norske deltaker i årets Giro. Lørdag syklet UAE-rytteren inn til 100.-plass.
Søndag sykles en tredje etappe i Israel før rytterne forflytter seg til Italia.
(©NTB)

Viviani tok første spurtetappe

Giro d'Italia
Bennett vant Giro-avslutningen – Froome tok sammenlagtseieren
27/05/2018 KLOKKEN 17:18