Det ble en skikkelig jubeldag for Mitchelton–Scott torsdag. Esteban Chaves rykket opp til målgang på Etna på den sjette etappen av Giro d'Italia og så ut til å ha kontroll på seieren.
Men lagkompis Simon Yates rykket litt senere på etappen i bakken og de to kom sammen til mål. På oppløpet så det ut til at Yates ga seieren til lagkompisen Chaves, som trillet først over målstreken.
Giro d'Italia
Froome etter sammenlagtseieren: – Dette er drømmen
27/05/2018 KLOKKEN 17:35
– Det virker som at Yates med 30 meter igjen spør hvem som skal ta det, sa kommentator Jørn Sundby.
Saken fortsetter under videoen:

Giro d'Italia: Se høydepunktene fra den sjette etappen

Dette betyr at Yates blir å se i den rosa ledertrøyen som Dennis Rohan hadde. Yates selv var ikke bekymret for at etappeseieren til laget skulle ryke da han rykket fra gruppen med sammenlagtkandidatene.
– Jeg følte meg bra og kikket meg rundt i feltet. Der så alle på hverandre. Jeg hadde en liten luke. Jeg tok en sjanse og det gikk, sa Yates til Eurosport etter etappen.
Sammenlagtlederen ga klar beskjed om at Chaves kunne ta etappeseieren.
– Jeg sa så fort jeg tok ham igjen at han kunne ta etappen. Hvis jeg hadde nok tid ville jeg ta den rosa trøyen. Han var i brudd hele dagen, så han fortjente den, sa Yates.
Yates leder med 16 sekunder ned til Tom Dumoulin og 26 sekunder til Chaves i sammendraget. Froome tapte tid i sammendraget, men er ikke bare 1 minutt og 1 sekund bak Yates.

Yates i rosa: – Jeg tok en sjanse

Giro d'Italia
Bennett vant Giro-avslutningen – Froome tok sammenlagtseieren
27/05/2018 KLOKKEN 17:18