Sykling
Giro d'Italia

Bennett vant Giro-avslutningen – Froome tok sammenlagtseieren

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Chris Froome lors de la dernière étape du Giro - 2018

Foto: Getty Images

AvEurosport
27/05/2018 på 16:58 | Oppdatert 27/05/2018 på 17:21

Sam Bennett var sterkest i spurten og vant siste etappe i Giro d'Italia, mens sammenlagtvinner Chris Froome skålte i rosa vinglass i Romas gater.

Iren skjøt fart fra bakhjulet til Elia Viviani og viste igjen sine eminente spurtegenskaper. Med perfekt timing tok Bora-rytteren sin tredje etappeseier i årets Giro. Viviani innså kjapt at slaget var tapt på den ruglete asfalten foran Colosseum.

Giro d'Italia

Froome etter sammenlagtseieren: – Dette er drømmen

27/05/2018 PÅ 17:35

Fire mil fra mål stakk Christopher Juul-Jensen (Danmark) og Vjatsjeslav Kuznetsov (Russland) fra dagens utbrytergruppe. Duoen holdt ut i nesten 30 kilometer før de ble kjørt inn. Deretter prøvde en gruppe med profiler som Tony Martin og Danny van Poppel seg, men de klarte ikke å holde unna for hovedfeltet.

Tradisjonen tro skålte sammenlagtvinner Froome i champagne med sine lagkamerater på starten av søndagens etappe. Den britiske Sky-stjernen vant treukersrittet 46 sekunder foran fjorårsvinner Tom Dumoulin fra Nederland.

På eksklusiv liste

Froome avgjorde årets Giro da han sto imot alle angrep på lørdagens fjelletappe. Søndag måtte han bare påse å komme seg trygt gjennom avslutningsetappen. Dermed er han regjerende mester i alle de tre Grand Tour-rittene. I fjor vant han både Tour de France og Vuelta a España.

Det er kun sykkellegendene Eddy Merckx og Bernhard Hinault som har klart det tidligere.

Men det er ikke sikkert at Froome får beholde triumfene når hans dopingsak er behandlet ferdig. Under Vueltaen i fjor høst avga Froome en dopingprøve som inneholdt ulovlig høye verdier av en astmamedisin. Om briten blir felt, kan han miste seirene både i det rittet og i Giro d'Italia.

Mange tvilte på Froome etter at han innledet årets Giro svakt. Før åpningsetappen i Israel slo han seg stygt under en rekognoseringstur, og han tapte mye til rivalene den første uken. Men så begynte han jakten som til slutt sendte ham inn i den rosa ledertrøya.

Imponerte voldsomt

Det var ikke få som sperret øynene opp da Froome vant fredagens kongeetappe med et åtte mil langt solobrudd. Med triumfen gikk han fra å være bak med godt over tre minutter til å lede Giro d'Italia med 40 sekunder.

Dagen etter avviste Froome alle angrep fra Dumoulin. Nederlenderen var hans eneste reelle utfordrer i sammenlagtkampen.

– Jeg følte at jeg hadde kontroll. Alle slet så mye i går at ingen hadde bein til å stikke av i dag. Dette er en utrolig følelse, for det er bare to dager siden jeg lå på fjerdeplass, sa Froome etter lørdagens etappe.

Dette er de siste vinnerne av Giro d'Italia:

* 2018: Chris Froome, Storbritannia

* 2017: Tom Dumoulin, Nederland

* 2016: Vincenzo Nibali, Italia

* 2015: Alberto Contador, Spania

* 2014: Nairo Quintana, Colombia

* 2013: Nibali.

(©NTB)

Relatert
SyklingGiro d'Italia
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Siste nytt

Sykling

UCI publiserte fullstendig sykkelkalender

19/05/2020 PÅ 18:00

Siste videoer

Sykling

Se de vakre bildene fra Hagens monsterøkt

00:00:46

Mest populært

Eliteserien

– Jeg burde kanskje beveget på meg tidligere

FOR EIN DAG SIDAN
Vis mer