Populære sporter
All sport
Vis alt

Bennett tok ny Giro-seier etter knallsterk spurt: – En dramatisk avslutning!

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 17/05/2018 klokken 18:23 GMT+2

Sam Bennett knallet til med en langspurt det luktet svidd av på Imola-banen og vant den 12. etappen i Giro d'Italia. Det var irens andre seier i årets ritt.

Sam Bennett

Foto: Scanpix

Bora-rytteren tok sjansen og startet spurten tidlig. Dermed suste han forbi rytterne foran seg og så seg aldri tilbake på racerbanen i Imola. Han vant foran Danny van Poppel og Niccolò Bonifazio.
– En herlig seier for Bora. Sterkt av Bennett etter en dramatisk avslutning på etappen! brøt Eurosports sykkelkommentator Jørn Sundby ut.
Bennett tror han tok flere av rytterne litt på senga ved å gå så tidlig i spurten.
– Flere ble nok overrasket over det trekket. Nå er jeg bare veldig glad for å ha vunnet igjen, sier Bennet i sitt seiersintervju.
Seieren kom etter en hektisk finale. Flere sykkelprofiler fikk seg en forskrekkelse på regnvåte veier inn mot målbyen. Ryttere som Elia Viviani, Domenico Pozzovivo og Miguel Ángel López ble hengende etter.
Bennett vant for en snau uke siden den sjuende etappen i årets Giro d'Italia. Torsdag kunne han igjen strekke hendene i været og juble.
Sam Yates leder fortsatt sammenlagt. Briten er 47 sekunder foran den nederlandske tittelforsvareren Tom Dumoulin.
Vegard Stake Laengen var i mål som nummer 143. Den norske UAE-rytteren var 8.50 minutter bak vinnertiden. I sammendraget ligger han på 126.-plass.
(©NTB / Eurosport.no)
picture

Se langspurten som sikret Bennett seieren

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen