Saken oppateres!
Jan Polanc var første rytter til topps i den stupbratte avslutnigen opp Etna på den fjerde etappen i Giro d'Italia.
UAE Team Emirates-rytteren holdt unna etter å ha stukket fra bruddkameratene tidlig i den siste bakken, og kunne til slutt trille over mål i ensom majestet.
Giro d'Italia
Her sikrer Dumoulin sammenlagtseieren i Giro d'Italia
28/05/2017 PÅ 15:35
– Det var helt fantastisk. Jeg tror ingen hadde forventet at et brudd skulle holde helt inn. Det er fantastisk for meg å vinne en fjelletappe igjen. Jeg må bare takke lagkamerater og familie og alle. Det var en tøff dag, kanskje den tøffeste i mitt liv, sa seierherren til Eurosport etter målgang.
Triumfen var Polancs andre etappeseier i det italienske treukersrittet. Sloveneren vant også den 5. etappen i 2015.
I kampen om den rosa trøyen begynte sammenlagtkanonene så smått og føle på hverandre.
Vincenzo Nibali forsøkte seg på et lite støt da gruppen passerte trekilometersmerket, men ble fort kjørt inn igjen.
– Da har vi fått det første forsøket i rittet, men garantert ikke det siste, sa Eurosport-kommentator Arild Eriksen.
– Det var en liten test av de andre. Imponerende ro av Nairo Quintana som bare lot de andre kjøre ham inn, slo ekspertkommentator Stig Kristiansen fast.
Noen hundre meter senere stakk Ilnur Zakarin, og hentet inn noen av de 20 sekundene han tapte ved punktering tidligere i treukersrittet.
Bob Jungels fra Quick-Step Floors leder sammenlagt, seks sekunder foran Skys Geraint Thomas som ble nummer tre på tirsdagens etappe.
– Klatringen opp Etna var tøff, og det ble ikke gjort så mange forsøk. Jeg tror vi vil se mer action senere i rittet, men vi fikk en liten føling i dag. Jeg tror ikke dagens etappe har mye å si for sammendraget. Jeg tror Jungels er fornøyd med å beholde den rosa trøyen noen dager frem til den første tempoetappen, men når vi kommer til den tredje uken vil det bli et helt annet spill, oppsummerte BMCs Teejay van Garderen.
Giro d'Italia
Dumoulin sikret historisk seier: – Helt sprøtt
28/05/2017 PÅ 15:35
Giro d'Italia
Giro d'Italia avsluttes på ærverdige Monza-banen
27/05/2017 PÅ 15:40