Se Giro d'Italia på Eurosport Player. Slik sikrer du deg tilgang.
Det ble en dramatisk etappe fra Montenero Di Bisaccia til Blockhaus på den 9. etappen av Giro d'Italia.
Nairo Quintana vant etappen og tar over den rosa trøyen, men på vei opp den avsluttende monsterbakken til Blockhaus, 15,2 km før mål, ble det fullstendig kaos og skandalescener.
Critérium du Dauphiné
– Dette hadde jeg ikke ventet
04/06/2018 PÅ 15:58
Se massevelten. Saken fortsetter under videoen.

Her går halve Sky-laget i bakken

– Det er idiotisk. Jeg er sint nå

En motorsykkel stod parkert til venstre litt ut i veibanen. Da feltet dundret forbi krasjet en Team Sunweb-rytter med motorsykkelen og mange ryttere dundret rett i bakken. Blant annet storfavoritten Geraint Thomas og fire av hans lagkamerater i Sky smalt rett i asfalten.
– Oi, oi, oi, oi, oi. Her har det gått et par ryttere i bakken. Er Geraint Thomas som ligger der? Omtrent hele Sky-laget har gått i bakken. Det er fullstendig krise. Det står en motorsykkel langt inne i veibanen, sa Eurosports kommentator Arild Eriksen.
Før søndagens etappe var Sky-rytteren seks sekunder bak Bob Jungels som bar den rosa trøyen. Sky-rytteren lå to minutter bak ledergruppen etter sammenstøtet med asfalten. I mål var han over fem minutter bak vinneren Quintana.
Thomas slet kraftig etter smellen og brukte lang tid på å komme seg på sykkelen igjen. Blant annet albuen ble slått til blods. Nå kan sammenlagthåpet trolig være fullstendig ødelagt.
– Det er idiotisk. Det skal ikke skje. Vi var alle i bunnen av bakken. Det neste som skjedde er at noen foran meg traff en motorsykkel og vi faller i bakken. Jeg fikk skulderen ute av ledd, sa Thomas etter rittet, og fortsatte:
– Jeg følte meg bra, men så krasjet jeg. Det var det. Rittet er over. Det veldig skuffende. Jeg er sint akkurat nå, sa Sky-rytteren.
Team Sunwebs sammenlagthåp Tom Doumolin klarte akkurat å manøvrere seg unna motorsykkelen. Det gjorde ikke lagkamerat Wilco Kelderman.
– Jeg vet ikke hva den motorsykkelen gjorde der. Jeg er veldig skuffet. Jeg unngikk den såvidt. Jeg så den i siste sekundet og jeg var heldig, fordi jeg var kun to centimetere fra den. De sier slike ting skjer, men det skal ikke skje. Det er idiotisk, sa Doumolin til Eurosport etter rittet.

Her går det nesten galt – må plutselig avbryte intervjuet

– Sammenlagthåpet hans ryker her

På venstresiden skulle motorsykken aldri ha stått.
– Motorsykkelen skal alltid stoppe på høyre side. Det er en veldig god forklaring på at de på venstre siden ikke forventer at det skal stå noe kjøretøy der, forklarte Eriksen.
Sky-rytter Sebastian Henao forteller at velten ikke kunne ha kommet på et verre tidspunkt.
– Jeg så ingen motorsykkel. Plutselig gikk hele laget i bakken, men slik er sykkel, sa Henao til Eurosport.
Tour of Britain
Boasson Hagen tapte på målfoto igjen
05/09/2017 PÅ 15:24
Giro d'Italia
Her sikrer Dumoulin sammenlagtseieren i Giro d'Italia
28/05/2017 PÅ 15:35