AFP

Illsint Dumoulin knuste alle: – For en mann

Illsint Dumoulin knuste alle: – For en mann

20/05/2017 16:18Oppdatert 20/05/2017 18:02

Nå tror Eurosports sykkelekspert at Tom Doumolin vinner Giro d'Italia.

Eurosport Player : Se direkte

Direkte på Eurosport

Det ble en forrykende og spennende avslutning på den 14. etappen av Giro d'Italia lørdag.

Etter en intens etappe skulle det hele avgjøres opp den bratte stigningen til byen Biella. Der skulle sammenlagtkanonene hamre løs på hverandre og med tre kilometer igjen begynte spillet blant rytterne.

Se videoen av spurten. Saken fortsetter under videoen.

Video - Knallsterk Dumoulin tok en imponerende seier

02:22

– Jeg kom sakte, men sikkert

Da støtet Movistars Nairo QuintanaTom Dumoulin (Team Sunweb) som bærer den rosa trøyen. En etter en datt de av. Først Thibaut Pinot, så Bauke Mollema og Vincenzo Nibali.

Men ikke sammenlagtleder Dumoulin. Sakte, men sikkert kjørte han inn Quintana. Da forspranget var spist opp støtet han på konkurrenten og fikk en luke sammen med Ilnur Zakarin fra Katusha. Men da Zakarin ikke var interessert i å ta en føring fikk han ble Dumoulin illsint.

Forspranget holdt de opp til mål. Katusha-rytteren støtet på Dumoulin, men i spurten var sammenlagtlederen sterkest og vant den tøffe etappen.

– Jeg kunne ikke følge Quintana med en gang. Jeg måtte finne mitt eget tempo. Jeg kom sakte, men sikkert, nærmere og nærmere. Jeg tok det på slutten. Det var fantastisk, fortalte etappevinneren.

– For en mann. Det er så fortjent

Etter den sterke seieren tror Eurosports sykkelekspert at Dumolin vinner rittet sammenlagt.

– For en mann. Det er så fortjent, sa Baldersheim.

Totalt ble det 24 sekunder i sekken for Quintana kontra Dumoulin, mens Nibali ble 53 sekunder bak inkludert bonussekunder. Å få flest mulige sekunder i sekken på konkurrentene motiverte Dumoulin de siste meterne. Det sikret han også etappeseieren.

– Da jeg så at Quintana slapp ville jeg bare kjøre på. Til slutt passerte jeg Zakarin også, fortalte etappevinneren.

0
0