Eurosport

– Det er nesten som å se Peter Sagan når han er på topp

– Det er nesten som å se Peter Sagan når han er på topp

19/05/2017 16:28Oppdatert 19/05/2017 17:59

Fernando Gaviria tok sin fjerde etappeseier i Giro d'Italia.

Eurosport Player : Se direkte

Direkte på Eurosport

Quick-Step Floors Fernando Gaviria fornekter seg ikke. På spurternes siste mulighet før det italienske treukersrittet dundrer inn i fjellene, var nok en gang colombianeren suveren på oppløpet.

22-åringen mistet sisteopptrekker Maxi Richeze, men manøvrerte seg perfekt opp på egenhånd og snek seg på utsiden av Caleb Ewan til etappeseier nummer fire i sin aller første Grand Tour.

– Hva skal man si? Det er helt rått det den mannen driver med. Det er nesten som å se Peter Sagan på sitt beste, utbrøt Eurosport-kommentator Arild Eriksen.

– Det der skal ikke være mulig. Han har virkelig slått gjennom her og har en stor fremtid, sa ekspertkommentator Knut-Walther Baldersheim.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

Video - Gaviria lekte med konkurrentene

02:35

Sam Benett fra Bora-Hansgrohe knep andreplassen, foran Trek-Sagafredos Jasper Stuyven.

– Det var ikke enkelt, men takket være laget mitt klarte vi å komme gjennom det og ta enda en etappeseier. At jeg er den colombianeren med flest etappeseirer i Giro d'Italia spiller ikke så veldig stor rolle for meg, det betyr bare at jeg er godt forberedt til rittet, sa en som vanlig beskjeden Gaviria etter triumfen.

I sammendraget ble det som forventet ingen endringer på den 13. etappen fra Reggio Emilia til Tortona. Sindre Lunkes kaptein i Sunweb, Tom Dumoulin, beholder dermed den rosa ledertrøyen før Giroen for alvor starter. Nederlenderen holder «Maglia Rosa» 2 minutter og 23 sekunder foran Movistar-kaptein Nairo Quintana.

For vertsnasjonens del fortsetter skuffelsene. Aldri før har det vært avviklet så mange etapper i Giro d'Italia uten at en italiensk seier. Det hjelper nok heller ikke på stemningen i det sykkelglade landet at det fredag ble klart at Stefano Pirazzi og Nicola Ruffoni har fått sparken i Bardiani CSF. Duoen, som egentlig skulle syklet Giroen for det italienske laget, avga dagen før den 1. etappen positive dopingprøver.

0
0