Fernando Gaviria tok sin tredje etappeseier i Giro d'Italia torsdag da colombianeren triumferte på den 12. etappen fra Forli til Reggio Emilia.
Med få muligheter igjen for spurterne i det italienske treukersrittet, ble det et durabelig oppgjør om etappeseieren mellom Gaviria, Caleb Ewan, André Greipel og de andre spurtkanonene, og nok en gang var 22-åringen sterkest.
– «Sky is the limit» for denne mannen her, konstaterte Eurosport-kommentator Arild Eriksen.
Giro d'Italia
Her sikrer Dumoulin sammenlagtseieren i Giro d'Italia
28/05/2017 PÅ 15:35
Gaviria, som sykler sin første Grand Tour, var selv svært ydmyk etter etappeseieren.
– Jeg er ikke den beste spurteren i Giroen, det er André Greipel, men det er jeg som har de beste beina nå, sa Quick-Step-rytteren til Eurosport.
Jakub Mareczko og Sam Bennett tok andre- og tredjeplass.
(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

Hat trick for Giroens poengkonge

Heller ikke i dag ble det italiensk jubel på hjemmebane. Mirco Maestri, Marco Mercato satt lenge i et tremannsbrudd med Sergei Firsanov. De to sistnevnte ble kjørt inn 12 kilometer før mål, mens Maestri hadde en siste kraftanstrengelse i seg, og holdt unna noen kilometer til. Med det ble italieneren etter alle solermerker dagens mest offensive rytter, og fikk kunne i det minste trøste seg med det.
Sindre Lunkes kaptein Tom Dumoulin på Sunweb beholder sammelagtledelsen som han skaffet seg på tirsdagens tempoetappe.
– Det var en rask etappe, men for min del veldig avslappende og lite stressende. Nå ser jeg frem mot helgen, sa nederlenderen til Eurosport etter etappen.
Fredagens etappe er ventet å bli spurternes siste mulighet før treukersrittet inntar fjellene. Etappen ser du direkte på Eurosport 1 og Eurosport Player fra kl. 13.30
Giro d'Italia
Dumoulin sikret historisk seier: – Helt sprøtt
28/05/2017 PÅ 15:35
Giro d'Italia
Giro d'Italia avsluttes på ærverdige Monza-banen
27/05/2017 PÅ 15:40