Populære sporter
All sport
Vis alt

Spurtslått Greipel raser mot Giro-arrangøren: – Tar ikke vare på rytternes sikkerhet

Jonas Moen Rye

Oppdatert 12/05/2017 klokken 18:58 GMT+2

Caleb Ewan var sterkest av spurterne i den krevende avslutningen av den 7. etappen av Giro d'Italia.

André Greipel (l.) muss sich mit Platz vier begnügen

Foto: SID

Den 7. etappen i Giro d'Italia fra Castroviillari til Alberobello ble nok et oppgjør mellmo spurterne. Quick-Step Floors' Fernando Gaviria denne gangen også med helt inn i finalen på hælen støvellandets sørspiss, men måtte til slutt se seg slått av Orica-Scotts Caleb Ewan.
– Endelig stemte det for Caleb Ewan. Det må bare gratuleres, han tar sin første etappeseier Giro d'Italia, sa Eurosport-kommentator Arild Eriksen.
Sam Bennett fra Bora-Hansgrone tok tredjeplassen, mens Lotto Soudals spurtstjerne André Greipel mistet trioen på oppløpet og måtte ta til takke med en fjerdeplass.
Kort tid etter målgang tok Greipel til sosiale medier for å ytre sin misnøye med det han mente var en for teknisk avslutning.
– Takk til UCI-kommisjonærene for at de tar vare på rytternes sikkerhet med en slik finale - ELLER NEI... Grattis til Ewan, den raskeste vant, skrev en syrlig Greipel på sin Twitter-profil.
Gavirias andreplass sørger for at colombianeren beholder poengtrøyen, mens det i toppen av sammendraget heller ikke ble noen endringer og Bob Jungels fortsetter ferden i rosa - seks sekunder foran Geraint Thomas.
– Det har vært litt tungt for oss i begynnelsen av Giroen. Jeg har vært nær og laget har jobbet veldig hardt, så jeg er glad for at vi endelig fikk seieren. Det var veldig jevnt, jeg hadde også lagt ned litt ekstra arbeid noen kilometer tidligere, så jeg kom inn i spurten med litt tunge bein. Men Luka Mezgec ga meg et glimrende opptrekk, så det ble perfekt, oppsummerte fredagens etappevinner overfor Eurosport.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame