Fredag starter jubileumsutgaven av Giro d'Italia, ekslusivt på Eurosport. Utgave nummer 100 av rittet er ikke bare spesiell på grunn av jubileet, etappesammensetningen borger for mye action fra første pedaltråkk.
LES OGSÅ: Slik sender vi Giro d'Italia
Hvem tror du vinner? Stem nederst i saken!
– Det som gjør årets utgave ekstra spesiell er at rittet har to lange tempoetapper. Det betyr at de rene klartrerne må angripe og være offensive i fjellene tidlig for å skaffe seg et forsprang før disse tempoetappene. Dermed vil det skje mye allerede første uka, sier Eurosports kommentator Arild Eriksen til Eurosport.no.
Giro d'Italia
Her sikrer Dumoulin sammenlagtseieren i Giro d'Italia
28/05/2017 KLOKKEN 15:35
Og han fortsetter:
– Tradisjonelt sett har åpningsuka vært veldig mye for sprinterne, men nå er første målgang på en fjelltopp allerede på etappe 4. Ofte kan favorittene bygge seg opp i form den første uken, nå må de ha toppformen inne allerede fra start.
(saken fortsetter under videovinduet)
– Hvilke favoritter vil du trekke frem?
– Jeg tror det vil stå mellom tittelforsvarer Vincenzo Nibali, Nairo Quintana, Thibaut Pinot og så slår jeg til med Geraint Thomas, sier Eriksen.

Norsk håp

Vi har også en nordmann med i årets Giro. Sindre Skjøstad Lunke er hjelperytter i Sunweb-laget.
– Jeg forventer at Sindre Lunke blir en god hjelperytter for sin kaptein Tom Dumoulin. Hvem vet, han får kanskje muligheten til å stikke i brudd på noen etapper, sier Eurosports kommentator.
(saken fortsetter under bildet)

Sindre Lunke

Foto: Scanpix

– Hvorfor er det ikke flere nordmenn med her?
– Det er nok på grunn av rittprogrammet og hvordan de ulike norske rytterne legger opp sesongen. Jeg skulle jo gjerne hatt flere nordmenn med, men mange av våre ryttere har hovedmål i klassikersesongen, og da kommer Giroen litt for tett i bakkant, avlutter Eriksen.
Første etappe av 2017-utgaven Giro d'Italia ser du fredag kl. 13.30 på Eurosport 1 og Eurosport Player.
HVEM TROR DU VINNER GIROEN SAMMENLAGT?
Giro d'Italia
Dumoulin sikret historisk seier: – Helt sprøtt
28/05/2017 KLOKKEN 15:35
Giro d'Italia
Giro d'Italia avsluttes på ærverdige Monza-banen
27/05/2017 KLOKKEN 15:40