De italienske syklistene Nicola Ruffoni og Stefano Pirazzi har testet positivt for doping.
Det er Gazzetta della Sport som kommer med nyheten dagen før den hundrede utgaven av Giro d'Italia går av stabelen på Sardinia fredag.
Duoen tilhører laget Bardani CSF, et lag som utelukkende består av italienske ryttere.
Giro d'Italia
Her sikrer Dumoulin sammenlagtseieren i Giro d'Italia
28/05/2017 PÅ 15:35
Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) bekrefter senere torsdag kveld de positive prøvene i en pressemelding.
Ruffoni og Pirazzi skal utenfor konkurranse ha testet positivt for det samme veksthormonet. Prøvene stammer fra 25. og 26. april. Rytterne, som begge var regnet som viktige deler av det italienske laget, er suspendert med umiddelbar virkning i påvente av behandling av sakene, og risikerer i tillegg å få sparken.
– Vi er virkelig sjokkerte over denne meldingen. De to er ikke lenger en del av laget vårt til Giro d'Italia og er suspendert fra all aktivitet i henhold til UCIs regler, sier lagets to managere Bruno og Roberto Reverberi i en uttalelse ifølge NTB.
Procycling.no skriver at testene ble gjennomført bare to dager etter at Ruffoni hadde fullført Tour of Croatia, et ritt han vant to etapper i. Pirazzi fullførte på sin side Tour of the Alps fem dager før den positive prøven.
Pirazzi (30) vant klatretrøya i Giro d'Italia i 2013 og vant en etappe i rittet året etter. Ruffoni (26) er i sitt fjerde år som profesjonell syklist.
Giroen starter som nevnt fredag. Rittet ser du hver dag på våre plattformer. Sendestart fredag er 13.30 på Eurosport 1 og Eurosport Player.
Giro d'Italia
Dumoulin sikret historisk seier: – Helt sprøtt
28/05/2017 PÅ 15:35
Giro d'Italia
Giro d'Italia avsluttes på ærverdige Monza-banen
27/05/2017 PÅ 15:40