– Jeg kom inn med litt mageproblemer og diaré, så de to første etappene var ganske tunge. Det var seigt å få i gang kroppen og jeg gikk tom for næring, men i den tredje etappen fungerte kroppen bedre. For meg passet det ganske godt med en tidlig hviledag, sier 24-åringen til NTB.
Hviledagen gikk med til to timers rolig sykling. Resten av tiden handlet om å pleie kroppen, blant annet ved massasje.
Nordmannen ble hentet inn i Sunweb-laget kun en uke før rittstart som reserve. Jobben er å hjelpe den nederlandske sammenlagtkandidaten Tom Dumoulin.
Giro d'Italia
Her sikrer Dumoulin sammenlagtseieren i Giro d'Italia
28/05/2017 PÅ 15:35
– Vi har bygget laget rundt Tom, og vi tror han er på høyde med de aller beste. Klarer han å henge med i fjellene har han et ess i ermet med tempoegenskapene sine. Det er to ganske lange tempoetapper, og der kan han ta mye tid, sa Lunke før Giroen startet.
Etter tre etapper ligger Lunke på 169. plass, 9,39 minutter bak Fernando Gaviria (Quick-step), som har den rosa sammenlagttrøya. Sunwebs sammenlagthåp Dumoulin ligger på 33. plass, 13 sekunder bak Gaviria.
– Vi er ganske fornøyd med de tre første etappene. Vi er der vi skal være, sier Lunke, som sier seg fornøyd med starten på årets Giro.

Mer nervøst

Tirsdag tråkkes den fjerde av i alt 21 etapper. Da går turen fra Cefalu til Etna, en strekning på 181 kilometer. Når rittet avsluttes i Milan 28. mai har de lagt bak seg 3615,4 kilometer.
– Det blir mer nervøst. Det er nå det begynner å bli spektakulært, sier nordmannen.
På spørsmål om hvordan Lunke ser for seg resten av rittet, svarer han at han ser fram imot at feltet skal bevege seg nordover i Italia, og det kommer lenger bakker og flere fjell.
– Det gleder jeg meg til. Da håper jeg kroppen har blitt bedre, slik at jeg kan vise at jeg kan gjøre en god jobb for laget. Vi har et ganske godt klatrelag, sier 24-åringen.

Innfridd

Giro d'Italia er det andre Grand Tour-ritt Lunke deltar i. I fjor deltok han i Vuelta a España.
Før Giroen startet sa Lunke at dette trolig ble det største han har vært med på. Etter tre etapper sier han at Giroen så langt har innfridd.
– Man merker det på publikum og atmosfæren. Det er en helt annen stemning både i laget og blant fansen. Nå venter jeg bare på å komme lenger nord, sier den norske sykkelproffen.
Den tidligere Sparebanken Sør-rytteren, som ble proff forrige sesong mens Team Sunweb het Giant-Alpecin, er eneste norske innslag i denne utgaven av Giroen.
(©NTB)
Giro d'Italia
Dumoulin sikret historisk seier: – Helt sprøtt
28/05/2017 PÅ 15:35
Giro d'Italia
Giro d'Italia avsluttes på ærverdige Monza-banen
27/05/2017 PÅ 15:40