Se Giro d'Italia på Eurosport Player fra 5 mai. Her skaffer du deg tilgang!
Det er kun en drøy uke siden sjokkbeskjeden om at sykkelstjernen og Astana-rytteren Michele Scarponi omkom etter en ulykke under en treningstur.
Søndag slapp Astana laget som skal sykle Giro d'Italia. Der ble det kun presentert åtte ryttere. Den siste plassen skulle ha vært til Scarponi, men laget velger ikke å erstatte ham. De ønsker at den tomme plassen skal hedre minnet om Scarponi, som vant rittet tilbake i 2011.
Giro d'Italia
Her sikrer Dumoulin sammenlagtseieren i Giro d'Italia
28/05/2017 PÅ 15:35
Etter dødsfallet har laget vært i sjokk. Scarponi var tiltenkt rollen som kaptein i laget under den 100 utgaven av rittet.
– Det som skjedde med Michele er en tragedie som ikke noen kunne forvente. Det er et stort slag for hele laget. Michele skulle ha vært vår leder i Giroen og av den grunn ga vi valgt ikke å bytte ham ut i laget for løpet. Nummeret hans er ledig. Hver eneste dag i Giro d'Italia, og i andre ritt, vil Michele være med oss. Hver dag vil vi sykle for å hedre minnet hans, kjempe og smile, slik han lærte alle oss å gjøre, sier sportsdirektør Alexander Vinokurov i en pressemelding.
Dødsfallet har preget rytterne og Alejandro Valverde dedikerte seieren i Liège–Bastogne–Liège til Scarponis familie og ga vekk premiepengene til dem. Sportsdirektøren tror den symbolske handlingen vil blir forstått i sykkelverden og hos arrangøren. De vil også hjelpe familien til den tidligere syklisten.
– Dette er ikke det eneste initiativet fra Astana for å minnes Michele og hjelpe hans familie. Vi har tatt initiativ til en en pengeinnsamling og andre ting vil bli utviklet de neste ukene og månedene, fortsetter Vinokurov.
Zhandos Bizhigitov, Paolo Tiralongo, Dario Cataldo, Andrey Zeitz, Pello Bilbao, Jesper Hansen, Luis Leon Sanchez og Tanel Kangart vil sykle Giro d'Italia for Astana.
Giro d'Italia
Dumoulin sikret historisk seier: – Helt sprøtt
28/05/2017 PÅ 15:35
Giro d'Italia
Giro d'Italia avsluttes på ærverdige Monza-banen
27/05/2017 PÅ 15:40