• Se Kristoffs forsøk på å forsvare fjorårets seier i Gent-Wevelgem eksklusivt på Dplay søndag fra kl. 13.30. Sikre deg tilgang her!
I fjor var den norske spurteren i en egen klasse i Wevelgem og tok en av karrierens største triumfer. Søndag må nordmannen forsvare tittelen i semi-klassikeren i Belgia.
– Jeg tror det er hans største sjanse til å vinne et stort ritt under klassikersesongen i år, sier tidligere proffsyklist og Eurosports sykkelekspert Kurt Asle Arvesen.
Gent - Wevelgem
Dansk seier i Gent-Wevelgem etter suveren sluttspurt
11/10/2020 PÅ 14:25

– Passer ham godt

Koronapandemien har sørget for en noe amputert klassikersesong, men Kristoff har likevel rukket å vise seg frem også i 2020. Han vant som kjent den første etappen i Tour de France. Det ble en 83. plass i Milan-San Remo, mens han endte på tredje i Kuurne-Brussel-Kuurne.
Nå mener Arvesen at Kristoff har en bra mulighet til å legge nok en gjev seier til på CV-en.
– Man skal aldri avskrive Alexander Kristoff. Gent-Wevelgem er et løp som passer ham godt, og han sykler på et lag som har troen på ham. Hvis Alex kommer inn i en spurt, er han en av verdens beste. Han er alltid god etter lange og tøffe ritt, sier Arvesen.
Han påpeker også at rittet som oftest ender i en samlet spurt. Det passer naturligvis Kristoff godt.

Tøff stigning

Rytterne skal kjempe seg gjennom gjennom den brosteinsbelagte stigningen Kemmelberg. Den blir viktig i seierskampen i det totalt 238 kilometer lange rittet.
– Den er superhard og brutal på brostein. Det blir en test. Det er vel så viktig å komme godt inn i posisjonskampen der som inn i selve stigningen, sier Arvesen.
Rytterne må over Kemmelberg hele tre ganger. Etter å ha kommet seg over den siste gangen, kommer 40 flate kilometre med sidevind og tekniske partier.
Spørsmålet blir om Kristoff sitter fremme også etter det. Da kan det bli morsomt for norske sykkelfans.
Øvrige norske ryttere som også stiller til start søndag er Edvald Boasson Hagen, Amund Grøndahl Jansen, Sven Erik Bystrøm, Vegard Stake Laengen og Rasmus Tiller.
PS. Kurt Asle Arvesen er for øvrig sportslig leder i det norske profflaget Uno-X. Det stiller ikke på startstreken i Belgia.
  • Se Kristoff forsvare fjorårets seier i Gent-Wevelgem eksklusivt Dplay søndag fra kl. 13.30. Sikre deg tilgang her!
Sykling
Fremtiden til Boasson-Hagen avklart
21/10/2021 PÅ 13:57
Sykling
Stenberg invitert til banesyklingens Champions League
19/10/2021 PÅ 13:36