Se video av thrilleravslutningen øverst på siden!
Avslutningen inn i Vest-Flandern ble et rotterace som til slutt involverte fem ryttere.
Edvald Boasson Hagen satt lenge med teten, men med 20 kilometer igjen mistet nordmannen kontakten med kvintetten som etter hvert formet seg.
Sykling
Uno-X invitert til enda et monument: – En fantastisk mulighet for oss
I GÅR PÅ 11:09
E3 Harelbeke-vinner Greg van Avermaet og Jens Keukeleire hadde skaffet seg en liten luke til trioen Peter Sagan, Niki Terpstra og Søren Kragh Andersen, som jaktet innbitt drøye 10 sekunder bak.
15 km før mål forsøkte fjorårsvinner Sagan å stikke fra Terpstra og Kragh Andersen og koble seg på den belgiske tuoen duoen i tet, men slovaken ble fort kjørt inn igjen.
Derfra og inn begynte trioen sakte men sikkert å spise seg innpå de to belgierene, men måtte til slutt gi opp håpet om seieren.
I en helbelgisk spurtduell var van Avermaet, som så mange ganger før, sterkest og kunne trille jublende over mål med konturene av hovedfeltet i horisonten.
– Det er en fantastisk følelse. Jeg har forsøkt så mange ganger å vinne et ritt her, og endelig lyktes jeg, sa en lettet van Avermaet til Eurosport etter triumfen.
Belgiegen måtte likevel innrømme at han ikke trodde på seier.
– Jeg hadde ikke forventet at jeg skulle vinne i dag. Nå får jeg vel leve med favorittstempelet før Flandern rundt, sa han.
Belgieren leder med seieren World Touren med 1498 poeng, foran Peter Sagan på 1215 poeng.
Alexander Kristoff var på forhånd en av favorittene i den 249 kilometer lange endagsrittet, men en punktering knuste seiershåpet.
Sykling
Uno-X invitert til Paris-Roubaix: – Noe av det største man kan oppleve
17/01/2022 PÅ 16:08
Sykling
Stjernesyklist forlenger med storlag
10/01/2022 PÅ 15:32