Onsdag morgen kom nyheten om at Chris Froomes urinprøve fra 7. september hadde vist en for høy konsentrasjon av salbutamol.
Avsløringen kan bety at Sky-kapteinen mister både årets Vuelta-seier og VM-medaljer.
– Jeg skjønner at folk reagerer, spesielt med tanke på sykkelsportens historie. Men dette er ingen positiv test, sier Froome i et intervju med BBC.
Giro d'Italia
Ciccone vant etter alpebrudd i Giro d'Italia
2 TIMER SIDEN
32-åringen hevder at han ikke har gjort noe galt.
– Jeg forstår at dette kommer som et sjokk, men jeg har definitivt ikke brutt noen regler.
Katusha Alpecin-stjernen Tony Martin mener det er «en skandale» at Froome ikke er blitt suspendert som et resultat av prøvene.
– Jeg er helt rasende. I saken om Chris Froome blir det helt sikkert utvist dobbeltmoral. Andre utøvere blir suspendert øyeblikkelig etter en positiv prøve. Han og laget (Sky) får tid av UCI til å forklare det hele. Jeg kan ikke komme på en tilsvarende sak i nyere tid, skriver Martin på sine nettsider.
– Dette er en skandale. Han skulle i hvert fall ikke ha fått lov til å delta i VM (i Bergen), legger han til.
Salbutamol er vanlig i astmamedisin. Stoffet er ikke ulovlig, men har en øvre grense på 1000 nanogram per milliliter. Sky-kapteinen fikk påvist dobbelt så høye verdier som reglene tillater.
– Jeg har vært profesjonell syklist i ti år, og hele tiden behandlet symptomene rundt det å sykle med astma. Jeg vet hva reglene er, og jeg vet hva grensene er. Jeg har aldri vært over grensene, hevder sør-afrikaneren.
Eurosport.no snakket onsdag med den tidligere toppsyklisten Michael «Kyllingen» Rasmussen. Dansken hevder Froome og Sky blir forskjellsbehandlet i saken.
– Det som først og fremst forundrer meg med denne saken, er at den positive testen er fra så langt tilbake som 7. september. Normalt tar det et par dager før slike resultater er klare. I dette tilfellet har UCI valgt å vente i lang tid. Hadde man offentliggjort resultatene når de var klare, ville det ødelagt både Vueltaen og VM i Bergen, sa Rasmussen til Eurosport.no.
43-åringen var likevel ikke sjokkert, tatt i betraktning hvilken posisjon Froome og Sky har i dagens sykkelsirkus.
– Det er ingen tvil om at det her er snakk om forskjellsbehandling når de venter så lenge. Nå gjenstår det å se om UCI godtar forklaringen fra Froome og Sky.
UCI har foreløpig ikke fattet noen beslutning i saken, da de venter på en forklaring og flere detaljer fra Froome og Sky.
– Jeg har en veldig klar rutine når jeg bruker inhalatoren min, både med tanke på mengde og hyppighet. Jeg har gitt UCI all informasjon de trenger for å komme til bunns i saken, sier Froome.
Rasmussen tror Skys lege vil ta skylden for den positive prøven, og at Froome vil slippe unna med en advarende pekefinger.
I verste fall kan den firedobbelte Tour de France-vinneren risikere å bli utestengt i 1-2 år.
– Sykkelsporten kommer fra en veldig mørk bakgrunn, og jeg har prøvd å gjøre alt for å snu på det gjennom min karriere. Det er også noe jeg vil jobbe for i tiden fremover, sier Froome.
Giro d'Italia
Se høydepunkter fra en heseblesende 14. etappe
I GÅR PÅ 15:26
Giro d'Italia
Sammenlagtskanonene testet hverandre da Carapaz kjørte seg inn i rosa trøye
I GÅR PÅ 15:00