Det melder den britiske avisen The Times og flere andre medier.
Onsdag morgen kom nyheten om at Chris Froomes urinprøve fra 7. september hadde vist en for høy konsentrasjon av salbutamol. Avsløringen kan bety at Sky-kapteinen mister både årets Vuelta-seier og VM-medaljer.
– Det er godt kjent at jeg har astma, og jeg vet utmerket godt hvordan reglene er. Jeg bruker en inhalator for mine symptomer (alltid innenfor de lovlige grensene) og jeg vet godt at jeg blir testet hver dag når jeg har ledertrøya, har Froome uttalt i en pressemelding på Team Sky sine hjemmesider.
Giro d'Italia
Sammenlagtlederen beklager etter sjokkscener: – Jeg mistet hodet
12 TIMER SIDEN

En lang og eksklusiv klientliste

For å bevise sin uskyld har Froome hyret inn den samme advokaten som førte Therese Johaugs dopingsak i Idrettens øverste dømmende organ, CAS, tidligere i år.
Det endte med en utestengelse på 18 måneder, noe som var høyere enn straffen på 13 måneder fra Domsutvalget i Norges idrettsforbund. Et resultat som ikke er typisk for Morgan.
I følge CAS sin database har samtlige av hans saker i idrettens voldgiftrett, med unntak av Johaug og syklisten Alberto Contador, endt med mildere en mildere bedømming etter å ha vært i CAS.
Contador avla en positiv dopingprøve under Tour de France i 2010. Urinprøven viste verdier av det forbudte stoffet clenbuterol og sykkelstjernen mistet dermed sine titler fra Tour de France 2010 og Giro d'Italia i 2011.
Den amerikanske advokaten er spesialisert til å håndtere dopingsaker og har blant annet hatt klienter som tennisstjernen Marjia Sjarapova, Liverpool-spilleren Mamadou Sakho og Johan Bruyneel.
(Artikkelen fortsetter etter bildet!)

mike morgan

Foto: Scanpix

– Advokat fra øverste hylle

Jurist og CAS-ekspert Robin Mackenzie-Robinson har tidligere uttalt til NRK at han mener Mike Morgen er en advokat fra øverste hylle når man skal føre en sak i CAS.
– Det kan umulig skade å knytte til seg god juridisk ekspertise. Man får håpe man får valuta for de pengene. Han har ført mange saker for CAS, uttalte han til .
Froomes urinprøve skal ha vist en konsentrasjon på 2.000 nanogram per milliliter, mens reglene kun tillater 1000 nanogram per milliliter. Virkestoffet er vanlig i astmamedisin.
For høy konsentrasjon av salbutamol er det samme som Martin Johnsrud Sundby ble dømt til to måneders utestengelse for i 2016. Nordmannen mistet i tillegg sammenlagtseieren i Tour de Ski i 2015 og sammenlagtseieren i verdenscupen 2014/2015. Den gang viste prøvene 1340 og 1360 nanogram per milliliter urin, mens den lovlige grensen var 1200.
Giro d'Italia
Tror det kan vanke straff etter flaskekasting: – Det er en ganske seriøs hendelse
12 TIMER SIDEN
Giro d'Italia
Se de oppsiksvekkende bildene: Sammenlagtslederen kastet flaske på rytter
12 TIMER SIDEN