Foss var i mål 40 sekunder bak den sveitsiske etappevinneren Gino Mäder, som holdt unna for forfølgerne og sikret karrierens største triumf etter en lang dag i brudd.
Torsdagens etappe ble ikke slik Jumbo-Visma hadde håpet på. Sammenlagthåpet George Bennett sviktet og greide ikke å henge med hovedfeltet i en beintøff avslutning opp til mål.
Tour de France
Medier: Lagsjef sparket rett før Tour de France
7 TIMER SIDEN
Newzealenderens problemer åpner for at Foss er mannen Jumbo-Visma kjører for resten av Giroen. Den norske 23-åringen ble lagets bestemann torsdag. Sammenlagt er han nummer 18 – 1.53 minutter bak ungarske Attila Valter.
Med litt over ti kilometer igjen ble belgiske Pieter Serry kjørt på av en uoppmerksom følgebil. Deceuninck-Quick-Step-rytteren gikk i bakken sammen med sykkelen, men så ut til å slippe fra det uten skader. Den spesielle episoden skjedde da to følgebiler kjørte side om side for å utveksle noe utstyr gjennom bilvinduet.
Den kuperte etappen mellom Grotte di Frasassi og Ascoli Piceno var på 160 kilometer. Den hadde blant annet to kategoriserte stigninger på veien.
Giroen fortsetter fredag med en flat etappe på 181 kilometer. Den går mellom Notaresco og Termoli. Årets første Grand Tour-ritt avsluttes i Milano 30. mai.
(©NTB)
Tour de France
Nok en nordmann klar for Tour de France – Kristoff vraket
22/06/2021 PÅ 08:36
Tour de France
Stjernen skadd: Får sjansen i Tour de France likevel
21/06/2021 PÅ 18:43