Jumbo-Visma-syklisten Foss startet tidlig på den 13,9 kilometer lange tempoetappen med start og mål i Bilbao. Ved målgang fikk han tommel opp av lagkamerat og etappevinner Roglic, som innledet det tøffe spanske rittet på et enda tidligere startnummer.
I mål skilte det 23 sekunder mellom Roglic og Foss.
Tokyo 2020
Sendt hjem i skam etter rasistiske rop i OL
29/07/2021 PÅ 07:22
Amerikanske Brandon McNulty ble nummer to, slått med ett sekund av Roglic. Deretter fulgte danske Jonas Vingegaard. Han var ytterligere 16 sekunder bak den slovenske vinneren.
Vingegaard er også lagkamerat med Roglic og Foss.
Regjerende Tour de France-mester Tadej Pogacar kjempet lenge om en plass i toppen mandag, men fikk det tungt mot slutten av den tøffe tempoløypa. Han plasserte seg dermed bak Foss.
Lillehamringen Foss tok tidligere i år en sterk 15.-plass sammenlagt i et stjernespekket felt i etapperittet Tirreno-Adriatico. Der vant Pogacar til slutt.
Den fremadstormende norske sykkelproffen er heller ikke ukjent med å gjøre gode tempoetapper i celebert selskap. På åpningsetappen av fjorårets Giro d'Italia ble han nummer fem. Det var 23-åringens Grand Tour-debut.
Foss sykler sin andre sesong som proff i det nederlandske storlaget Jumbo-Visma. Han presenterte seg for alvor på den internasjonale sykkelscenen da han i 2019 vant prestisjetunge Tour de l'Avenir, regnet som juniorrytternes svar på Tour de France.
Den triumfen skapte overskrifter og ble lagt merke til i sykkelmiljøet.
(©NTB)
Tokyo 2020
Rasisme i OL-løypa fra tysk sportssjef
28/07/2021 PÅ 09:26
Tokyo 2020
Rasismeskandale i OL: «Ta igjen kamel-førerne»
28/07/2021 PÅ 09:18