Jumbo-Visma-syklisten Foss startet tidlig på den 13,9 kilometer lange tempoetappen med start og mål i Bilbao. Ved målgang fikk han tommel opp av lagkamerat og etappevinner Roglic, som innledet det tøffe spanske rittet på et enda tidligere startnummer.
I mål skilte det 23 sekunder mellom Roglic og Foss.
Arctic Race of Norway
Utelukker ikke Uno-X-overgang: – Jeg holder alle dører åpne
4 TIMER SIDEN
Amerikanske Brandon McNulty ble nummer to, slått med ett sekund av Roglic. Deretter fulgte danske Jonas Vingegaard. Han var ytterligere 16 sekunder bak den slovenske vinneren.
Vingegaard er også lagkamerat med Roglic og Foss.
Regjerende Tour de France-mester Tadej Pogacar kjempet lenge om en plass i toppen mandag, men fikk det tungt mot slutten av den tøffe tempoløypa. Han plasserte seg dermed bak Foss.
Lillehamringen Foss tok tidligere i år en sterk 15.-plass sammenlagt i et stjernespekket felt i etapperittet Tirreno-Adriatico. Der vant Pogacar til slutt.
Den fremadstormende norske sykkelproffen er heller ikke ukjent med å gjøre gode tempoetapper i celebert selskap. På åpningsetappen av fjorårets Giro d'Italia ble han nummer fem. Det var 23-åringens Grand Tour-debut.
Foss sykler sin andre sesong som proff i det nederlandske storlaget Jumbo-Visma. Han presenterte seg for alvor på den internasjonale sykkelscenen da han i 2019 vant prestisjetunge Tour de l'Avenir, regnet som juniorrytternes svar på Tour de France.
Den triumfen skapte overskrifter og ble lagt merke til i sykkelmiljøet.
(©NTB)
Sykling
EM-uttaket er klart: – Bygger laget rundt Kristoff
04/08/2022 PÅ 10:41
Sykling
Uno-X signerer tidligere verdensmester
02/08/2022 PÅ 09:10