På dagens hviledag i Giro d'Italia kom nyheten. Foss har skrevet under på en ny avtale med laget. Den forlenges med to år.
– Det har faktisk vært på plass en god stund, men de har holdt på det. Veldig fint å slippe stresset og veldig, veldig fornøyd med laget og posisjonen jeg har og tankene for fremtiden. Jeg er veldig glad jeg kunne forlenge og at det ikke var noe stress rundt det. Bare fokus på trening og det å prestere, sier Foss om kontraktsforlengelsen til Discovery.
Sykling
EM-uttaket er klart: – Bygger laget rundt Kristoff
04/08/2022 PÅ 10:41
– Hvor lenge siden er det siden dere ble enige?
– Det var i starten av februar. Så vi ruget på egget lenge, humrer 23-åringen.
– Du er fornøyd med vilkår og hvilken rolle du får i laget?
– Det viktigste for meg nå i starten er ikke det økonomiske. Det har ikke så mye å si. Det er bare å finne et lag der man kan utvikle seg og der laget tror på meg og ønsker å ha meg med lenge framover. Det betyr mye og jeg er veldig trygg på at det er det beste laget for min del til å utvikle meg til den rytteren jeg vil bli.
Han er eneste norske innslag i årets Giro d'Italia.
Foss er nummer 18 i sammendraget. Han har 2.23 minutter opp til Bernal.
Torsdag var Foss i mål 40 sekunder bak den sveitsiske etappevinneren Gino Mäder, som holdt unna for forfølgerne og sikret karrierens største triumf etter en lang dag i brudd.
Etterpå fikk nordmannen rosende omtale av lagets sportsdirektør Addy Engels.
– Det Tobias viste, var en god prestasjon. Han endte ikke altfor langt bak de beste klatrerne. Forhåpentlig kan Tobias fortsette på denne måten, sa han.
På åpningstempoen slo han virkelig til, og ble nummer tre. Han var 13 sekunder bak vinneren Filippo Ganna.
Etter tre etapper var han nummer to sammenlagt.
– Tobias gjør det veldig bra. Han har definitivt gjort store framskritt i sin utvikling. Han føler seg bra og har forberedt seg fantastisk. Det at han nå kan sykle i ungdomstrøya er bare fint for ham, sportsdirektør Arthur van Dongen.
Onsdag står Giroens 11. etappe for tur. Den 162 kilometer lange og kuperte strekningen går mellom Perugia og Montalcino.
Eurosport / (©NTB)
Sykling
Uno-X signerer tidligere verdensmester
02/08/2022 PÅ 09:10
Sykling
Sykkelstjernen «vender hjem»: – Han er evig ung
01/08/2022 PÅ 19:45