Sykling

Flere idrettsutøvere mister A-stipend fra Olympiatoppen

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Alexander Kristoff

Foto: Scanpix

AvEurosport
19/04/2020 på 16:22 | Oppdatert 19/04/2020 på 16:26

Det er klart at både håndballjentene og Alexander Kristoff går fra A- til B-stipend etter at Olympiatoppen tildelte stipender til sommerutøverne for 2020.

Sendeskjema: Dette ser du på Eurosport Norge fremover

Det kommer fram i Olympiatoppens liste over utøverne i Norge som blir tildelt stipend i 2020, som først ble omtalt av VG.

Sykling

Kristoffs trener før klassikeren – har ikke de største forventningene

FOR 3 TIMAR SIDAN

A-stipend tildeles utøvere som får medalje i VM eller OL eller er blant de tre beste i verdenscupen, forteller Hans Falk, sportssjef i Norges Cykleforbund, til TV 2.

Han synes det er merkelig at Alexander Kristoff ikke får tildelt A-stipend.

– I sykkel er det ganske mange konkurranser. 2019-resultatene synes jeg er såpass bra at jeg personlig synes det er merkelig at han ikke har A-stipend, sier Falk.

Olympiatoppen deler ut tre forskjellige stipender: A-stipend, B-stipend og U-stipend (utvikling). I tillegg til Kristoff er det flere andre som får endret stipend fra året før.

4.-plass

Norges håndballjenter går også fra A- til B-stipend etter å ha kommer på den sure 4.-plassen i VM i 2019.

Korthekkløper Isabelle Pedersen (28), som mottok B-stipend for 2019 og innehar den norske rekorden på 100 meter hekk med 12,72 sekunder, er ikke tildelt stipend for sommeren 2020.

Det får derimot Viktor Hovland, som ble første nordmann til å vinne en PGA-turnering i golf da han vant Puerto Rico Open i debutsesongen på golfens øverste nivå. Det holdt likevel ikke opp til å fylle kravene for A-stipend.

A-stipend

Blant dem som fikk A-stipend er det bare parautøverne Helle Sofie Sagøy (badminton) og Salum Kashafali (friidrett) som ikke også fikk A-stipend i 2019.

Totalt er det 15 individuelle utøvere og to lag som får A-stipend i 2020.

Disse utøverne får A-stipend: Filip Ingebrigtsen, Jakob Ingebrigtsen, Karsten Warholm, Olav Lundanes, Eskil Kinneberg, Kristoffer Brun, Are Strandli, Kjetil Borch, Henrik Christiansen og Kristian Blummenfelt.

I tillegg får disse parautøverne A-stipend: Helle Sofie Sagøy, Aida Dahlen, Tommy Urhaug, Salum Kashafali og Birgit Skarstein.

I lagsportene er det kun herrelandslaget i håndball og sandvolleyball (menn) som får A-stipend. Håndballjentene og fotballjentene får B-stipend.

(©NTB)

Sykling

Kristoff og Bystrøm står over NM og EM

FOR 5 TIMAR SIDAN
Sykling

Stappfull sykkelmeny på Eurosport de neste månedene – se den komplette oversikten her

FOR 7 TIMAR SIDAN
Relatert
Sykling
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen