Populære sporter
All sport
Vis alt

Lovprises før møtet med «Muren»: – Han er en slags mini-Alaphilippe

Joakim Opphus

Oppdatert 20/04/2022 klokken 10:21 GMT+2

Forventingene til Uno-Xs kaptein Tobias Halland Johannessen er store før debuten i Ardenner-klassikeren La Fleche Wallonne.

Tobias Halland Johannessen

Foto: NTB

  • Se Uno-X med Tobias Halland Johannessen i La Fleche Wallonne i dag fra klokken 13:00 på discovery+
Tobias Halland Johannessen debuterer i La Fleche Wallonne, men forventingene til 22-åringen fra Drøbak er ikke mindre av den grunn.
Discoverys sykkelekspert Henrik Evensen mener Halland Johannessens sjanser i rittet er meget gode og han sammenligner nordmannen med en viss franskmann som har vunnet rittet tre ganger tidligere.
– Han er jo en slags mini-Alaphilippe både i form og i kvalitet. Akkurat i den siste bakken, i Mur de Huy, kan det gå ordentlig radig. Spørsmålet er bare om han har friske bein når vi kommer dit. Det som er problemet for hans del er at han kanskje har måtte bruke litt for mye krefter for å komme frem dit, sier Evensen.
Evensen er litt usikker på om laget rundt Johannessen er sterkt nok.
– Der hvor Alaphilippe har et knallsterkt lag rundt seg, som kan holde han fremme hele dagen og sørge for han for en billigere reise. Vi har kanskje sett at Uno-X har sittet litt for langt bak til tider å måtte krige mer for posisjonene. Så det kan hende at Tobias må gjøre mye av jobben selv og da spørs det hvor frisk han er på slutten.
– Men hvis han kommer seg frem til Mur de Huy i en god posisjon så kan det bli et godt resultat.
– Er topp ti realistisk?
– Ja, det tror jeg.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Får pallplassen spolert av uvitende tilskuer bare syv kilometer før mål

Alle for Tobias

I en SMS til Discovery få timer før rittstart forteller sportsdirektør i Uno-X, Kurt Asle Arvesen, at det er alle mann til pumpene for Halland Johannessen i dag.
– Alle er friske og raske, og alle kjører for Tobias. Målet er å få han inn topp ti siste gang opp Mur de Huy så frisk som mulig. Men før det skal vi ha en mann i brudd, skriver han i meldingen.
Uno-X rytteren viste strålende form i Catalonia rundt i slutten av mars. Så ble han satt ut av «the peleton flu» som han kalte det selv. Til tross for en sykdom stilte han til start i Flandern rundt, det endte med en DNF.
Så gjenstår det å se om formen er den samme som han viste i Catalonia.
picture

Her kjører lagbilen rett inn i sykkelfeltet

«Muren»

Den beryktede Mur de Huy, ofte bare kalt «Muren» er en av de mest krevende bakkene som rytterne møter på i løpet av sesongen.
Stigningen er bare 1,3 kilometer lang med en stigningsprosent på 9,6, men hvis man ser bortifra de første 400 meterne som er litt slakere, stiger den siste kilometeren med en snittprosent på drøye 12.
Enkelte partier er man godt over 20 % og oppe på hele 26 % på de bratteste. Evensen mener «Muren» er som skapt for Halland Johannessen.
– Han er en av de som jeg ser for meg kan holde ut hele bakken, når alle har litt sure bein i utgangspunktet.
Evensen tror også at det er i Ardenner-klassikere som Fleche Wallonne og Liege-Bastogne-Liege hvor Drøbak-syklisten vil hevde seg best i årene som kommer.
– Han er veldig god på å håndtere sykkelen og kjøre i felt som vi ser i klassikkerne, samtidig som han har klatreferdighetene, da er Ardenner-klassikerne en god mellomting. Jeg ser for meg at Tobias kan gjøre det bra i både i Liege og Fleche Wallone i fremtiden. Han er en ekstremt god rytter.
Favorittstempelet derimot før Fleche Wallonne ligger på en viss slovener. Tadeij Pogačar har kanskje litt overraskende ikke fått det helt til i rittet tidligere. Han har kjørt det fire ganger, men står igjen med kun en niendeplass fra 2020 som beste resultat.
Den bestenoteringen kan fort forbedres i år.
– Kommer de samlet inn i Mur de Huy så skal det litt til å slå Pogačar. Han kan klinke til fra bånn og helt opp til toppen, det er det ingen andre som kan for øyeblikket, sier Discoverys ekspert.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame