Populære sporter
All sport
Vis alt

Tok sin tredje seier i La Flèche Wallonne

Joakim Opphus

Oppdatert 21/04/2021 klokken 17:20 GMT+2

Julian Alaphilippe slo Primoz Rogliz i spurten i La Flèche Wallonne. Leknessund ble beste nordmann.

Julian Alaphilippe

Foto: Getty Images

Julian Alaphilippe var sterkest opp Mur de Huy. Tok sin tredje seier i La Flèche Wallonne.
– Tenkte ikke så mye i siste bakken. Jeg ville bare vise at jeg var bra, det var veldig gøy, sier Alaphilippe etter rittet.
– Jeg satt riktig posisjonert, for laget hadde gjort en riktig jobb. Jeg hadde en god posisjon, men det er beina som avgjør i den bakken her og jeg hadde Valverde bak meg så jeg viste det ville bli tøft, sier mannen i regnbuetrøya.
Alejandro Valverde tok tredjeplassen bak Alaphilippe og Rogliz.

Tredje seier

Det er tredje gang Alaphilippe går til topps i La Flèche Wallonne. Den regjerende verdensmesteren vant også rittet i 2018 og i 2019.
Av hvilke seiere han setter høyest sier Alaphillipe at denne var veldig fin og sesongen er allerede bra nå.

Rogliz angrep først

Primoz Rogliz angrep først opp Mur de Huy, men Julian Alaphilippe hengte seg på hjulet til sloveneren. Franskmannen var sterkest på de siste meteren opp Mur de Huy.
– Julian var helt klart den sterkeste, gratulerer til han. Han fortjente å vinne i dag, sier Primoz Rogliz etter målgang.
Primoz Rogliz angrep tidlig i bakken. Når det var igjen ca. 350 meter prøvde han å riste av seg resten av konkurrentene.
– Hvorfor ikke? Hvis jeg hadde hatt litt bedre bein i dag, så hadde jeg vunnet, forklarer Rogliz på hvorfor han angrep så tidlig i bakken.
Se innspurten i La Flèche Wallonne i videoen under
picture

Julian Alaphilippe sterkest i La Flèche Wallonne

Samlet felt

Det var en stor gruppe som kom samlet inn den beryktede bakken Mur de Huy for siste gang i La Flèche Wallonne. Bakken er 1,2 km lang med en gjennomsnittelig stigningsprosent på 10.3%. Bakken med kallenavnet "Muren" er en av de bratteste avlsuttningene i løpet av sesongen. På det bratteste er stigningsprosenten på 19 %.
Andreas Leknesund var med i feltet som kom samlet inn i bakken, men klarte ikke å følge de beste. Han endte til slutt på en 53. plass.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame