Felline sa at hans største seier denne sesongen også var "for Scarponi". Den italienske sykkelstjernen døde lørdag etter å ha kollidert med en varebil under trening i nærheten av sitt hjem. Scarponi var en tidligere lagkamerat av Kurt Asle Arvesen. Vinneren av Giro d'Italia i 2011 ble gravlagt tirsdag.
Arvesen til Eurosport: – Scarponi var en skøyer
Det var regn og ufyselig vær under tirsdagens prolog, og flere av syklistene måtte en tur i asfalten underveis. En av de var BMC-rytter Tejay van Garderen (se video under).
Sykling
Uno-X invitert til enda et monument: – En fantastisk mulighet for oss
18/01/2022 PÅ 11:09
Trek-rytteren Felline brukte 5.57 minutter på de 4,8 kilometerne. Han var to sekunder foran briten Alex Dowsett, mens australske Alexander Edmondson på tredjeplass var syv sekunder bak.
Halvveis skilte det bare syv hundredeler mellom Felline og Dowsett. Dowsett, som var blant de siste startende, hadde dårlig utgang i en sving helt mot slutten og tapte trolig seieren på det.
Hjemmehåpet Michael Albasini, som er en av sammenlagtfavorittene, var 24 sekunder bak vinneren på prologen. I fjor var det var colombianske Nairo Quintana som vant, men han deltar ikke i årets utgave.
Briten Chris Froome har gått til topps i rittet to ganger og kjørte sitt første ritt på over en måned. Han endte 29 sekunder bak vinneren. Allerede onsdag står en fjelletappe for tur for syklistene.
Eneste nordmann som deltar er Odd Christian Eiking. FDJ-rytteren ble nummer 105 på prologen, slått med 33 sekunder.
Tour de Romandie inngår i verdenstouren og varer til søndag.
(©NTB)
Sykling
Uno-X invitert til Paris-Roubaix: – Noe av det største man kan oppleve
17/01/2022 PÅ 16:08
Sykling
Stjernesyklist forlenger med storlag
10/01/2022 PÅ 15:32