I den fjerde etappen av Tour de France sørget Peter Sagans albue for at Mark Cavendish veltet like foran mål. Etter et jurymøte kom avgjørelsen om at den regjerende verdensmesteren var kastet ut av Touren. Det er Eurosports sykkelkommentator overrasket over.
– Jeg trodde ikke det kom til å bli noen reaksjon, det var selvfølgelig en mulighet, men jeg synes ikke det så så ille ut, sa Eriksen til Eurosport.no etter at utkastelsen var et faktum.
Sykling
Uno-X invitert til enda et monument: – En fantastisk mulighet for oss
I GÅR PÅ 11:09
Han mener at hendelsen foran mål ikke kan være den eneste grunnen for utkastelsen.
– Jeg tenker det må være noe annet i tillegg, kanskje mener juryen at han også var involvert i en situasjon tidligere, utdyper Eriksen og hinter til massevelten tidligere i etappen, før han legger til:
– Hvis ikke det er det så tror jeg at juryen har blitt satt kraftig under press fra et samlet hylekor.
Eriksen mener at Peter Sagan ikke gjorde noe med overlegg, og forteller at etappevinneren også kanskje burde vært straffet.
(Artikkelen fortsetter under videoen)

Alexander Kristoff spurtslått i spurtdramatikk

– Det er en veldig spesiell avgjørelse hvis dette kun er basert på hendelsen rett før mål, da bør også Démare få straff, noe som gjør at Kristoff kunne vunnet, utdyper en overrasket Eriksen.
Han hinter til manøveren etappevinner Arnaud Démare gjorde like før Peter Sagan.
-– Sagan forsøker å følge hjulet til Démare som allerede har gjort en overraskende manøver. Han svinger over og holder på å felle Bouhanni. Démare vinner og får ingen reaksjon, utdyper Eriksen.
Med 27-årige Peter Sagan ute av Tour de France er det første gang på flere år at noen andre kommer til å vinne den grønne trøyen. Den slovakiske Bora-Hansgrohe-rytteren har nemlig vunnet den grønne trøyen fem år på rad.
– Franskmennene gnir seg i hendene over Démar i grønn trøye. Med Sagan ute, så har han en gyllen mulighet til å ta den, sier en oppgitt Eriksen, før han avslutter:
– Touren har mistet en stor attraksjon nå når Sagan er ute.
Sykling
Uno-X invitert til Paris-Roubaix: – Noe av det største man kan oppleve
17/01/2022 PÅ 16:08
Sykling
Stjernesyklist forlenger med storlag
10/01/2022 PÅ 15:32