Fire nordmenn står på startstreken når Dwars Door Vlaanderen sykles i gang i dag. Eurosports ekspertkommentator Kurt Asle Arvesen syklet semi-klassikeren sju ganger og vet godt hva som venter rytterne.
Blir det nordmenn på pallen? Se rittet direkte på Eurosport Norge og Eurosport Player fra 14.30.
– Man møter mye av det samme som under E3 Harelbeke og Flandern rundt. Det er snakk om samme bakker, veier og brostein. Det er absolutt et løp som er verdt å sykle. Det gir definitivt prestisje å vinne det.
Sykling
Kristoffer Halvorsen langt framme i Kroatia
9 TIMER SIDEN
Allerede på fredag er det klart for E3 Harbelbeke før Gent - Wevelgem venter på søndag. Neste helg er vårklassikeren Flandern rundt.
Se alle rittene på Eurosport Player!
– Det er en tøff uke hvor det er viktig å ha god form og grunnlaget i orden. Man er nødt til å være frisk og rask. De fleste begynner å toppe formen med tanke på Flandern rundt og Paris-Roubaix, sier Arvesen.
Flere av rytterne som syklet Milano-Sanremo på lørdag stiller i dag, men våre to største stjerner, Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff, deltar ikke. Likevel er det sterk norsk deltakelse med fire ryttere fra start. Arvesen mener Arnaud Démare og Fernando Gaviria er to av de største favorittene, og vurderer de norske mulighetene slik:
Sondre Holst Enger
Han er en som kan gjøre det bra. Det har vært litt rusk i maskineriet, men han er normalt en rytter som kan passe i en sånn løype. Jeg tror man vil samles i en større gruppe inn mot mål og at det vil avgjøres i en spurt.
Truls Korsæth
Muligheten hans er å angripe mot slutten. Han er en sterk rytter. I helgen syklet han Milano-Sanremo. Nå har han hatt tre dager etter det, det skal være greit. Dette er likevel ikke det beste rittet for ham.
Amund Grøndahl Jansen
Han har vist kjørestyrke i år, samtidig som han trives godt der nede. Jeg er likevel redd for at han ikke får nok frie tøyler fordi han skal være hjelperytter Dylan Groenewegen.
Vegard Stake Laengen
Stake er en rytter som må prøve å komme seg avgårde i brudd mot slutten. Løypen passer ikke som hånd i hanske for ham. Han har en altfor dårlig spurt.
Sykling
Skadecomeback for Foss i Kroatia
I GÅR PÅ 10:03
World Championships
Hoelgaard imponerte i VM: – Ble litt for nølende
26/09/2021 PÅ 14:46