Etter at store deler av feltet kom til toppen av Fløyen i sol, kom regnet mens de største favorittene i temporittet startet til slutt.
Den store favoritten Tom Dumoulin lot seg ikke stoppe av langt tøffere værforhold enn de første startende. 51 sekund var forspranget ned til Chris Froome før de siste 3,4 kilometerne opp til Fløyen.
Og forspranget ble bare større opp hårnålssvingene. Til slutt var nederlenderen hele 1.21 minutt foran Froome og sikret et suverent gull.
Sykling
Håper å sitte med i medaljekampen
EN DAG SIDEN
Froome mistet også sølvet. Den tidligere skihopperen Primoz Roglic viste at man kunne hente mye på de siste kilometerne og sikret sølvmedalje til Slovenia med en råsterk bakkeklatring. Han var 57 sekund bak gullvinneren.

Hagen klatret sterkt

Edvald Boasson Hagen endte på 17.-plass.
10.-15.-plass var en liten målsetting for rudsbygdingen før start. Men det skulle vise seg å bli akkurat for tøft.
Hagen startet forsiktig, men avanserte på listene fram mot den tøffe stigningen opp Fløyen. Der de fleste andre byttet sykkel, fortsatte Hagen på temposykkelen og passerte som nummer åtte, 46 sekund bak Andrey Grivko som da hadde ledertiden.
De 3,4 beintøffe kilometerne i et enormt folkehav ble garantert en opplevelse, og Hagen hadde spart nok av krefter. Etter en sterk avslutning hadde han tatt igjen Grivko og trillet inn på en foreløpig fjerdeplass, 36 sekunder bak ledende Wilco Kelderman.

Fornøyd

– Jeg er egentlig greit fornøyd. Det var skikkelig gøy å kjøre oppover, jeg hadde spart en del til bakken og følte jeg hadde bra trykk. Jeg er glad jeg ikke byttet sykkel, sa Hagen til TV 2 etter målgang.
30-åringen var overveldet over stemningen opp hårnålssvingene. Opp mot 15.000 tilskuere sto langs løypa opp til Fløyen.
– Jeg tror ikke jeg har opplevd noe villere, og det tror jeg ikke utlendingene har gjort heller. Man blir jagd oppover og ser ingenting, sa han til TV-kanalen.
Landslagssjef Stig Kristiansen mener bakkeklatringen viser at rudsbygdingen er i form.
– Han dovnet litt i midtpartiet, men i bakken var han sterk. Dette er en veldig god prestasjon, ikke minst i bakken som forteller at ting er på stell for gutten, seier Kristiansen.

Vangstad nummer 31

Andreas Vangstad var Norges andre håp i temporittet. Han startet tidlig i første pulje og ledet på flere plasseringer. Han krysset målstreken på en foreløpig fjerdeplass da ti ryttere hadde kommet i mål.
– Det ble en opplevelse utenom det vanlige, innrømmet den sindige syklisten fra Kristiansand overfor TV 2.
Vangstad var en av mange som byttet fra temposykkel til en vanlig sykkel opp de siste 3,4 kilometerne.
(©NTB)
Sykling
18-åring sikret norsk VM-gull: – Visste det ble vanskelig
I GÅR PÅ 10:00
Sykling
Landeveissyklingen inntar Afrika – Rwanda blir VM-vert i 2025
23/09/2021 PÅ 12:43