I en årrekke har vestlendingen levert toppresultater og seirer på løpende bånd som Norges beste syklist. Men etter etappeseier og gul trøye i Tour de France 2020 fulgt opp av 3. plass i Flandern rundt 2020 så har det buttet litt i 2021 for Alexander Kristoff.
Ved start i Deutschland Tour på torsdag står 34-åringen uten seier i årets sesong. Helt tilbake til 2010-sesongen må vi for å finne forrige gang Kristoff gikk et kalenderår uten seier. Det var hans aller første sesong som proff.
CRO Race
Se video: Trodde han tok sin første proffseier – fire tusendeler (!) skilte én og to
I GÅR KLOKKEN 15:33
Med Tour de Wallonie, Arctic Race of Norway og Tour of Norway har UAE Team Emirates-rytteren en solid blokk med etapperitt å vise til. Uten at det har gitt så mange svar.
– Jeg følte meg faktisk bedre i Arctic enn i Norway, men at jeg har fått en god gjennomkjøring det er det ingen tvil om, sier Kristoff til Discovery kvelden før det tyske firedagersrittet tråkkes i gang i den tyske kystbyen Stralsund.
Her håper nordmannen på mer positive svar fra egen kropp.
– Jeg håper kroppen løfter seg litt og at jeg sitter igjen med en bra følelse etter Tyskland. Jeg følte meg litt tung i Norway, men jeg håper at det blir litt bedre nå i Tyskland enn det var i Norway for noen dager siden.

Flere gode etapper

Kanskje er det nettopp i Tyskland det løsner. Allerede på åpningsdagen er det gode muligheter for både sterk sidevind og spurt. I en svært vindutsatt del av Tyskland venter 6-7 meter per sekund rett inn fra havet.
– Jeg tror det passer meg bra. Jeg tror etappene her skal passe meg bra. I morgen er det ganske flatt, men det ser ut som det er meldt en del sidevind, så det kan jo bli ganske hardt.
Mye tyder dog på at vinneren av første etappe er en kar med en god spurt. Kristoff vil i første rekke møte ryttere som Mark Cavendish, samt de tre hjemmehåpene Phil Bauhaus, Pascal Ackermann og André Greipel. Men også Kristoffer Halvorsen kan bli en farlig mann for Uno-X.
Det norske laget stiller også med Rasmus Fossum Tiller, Daniel Hoelgaard, Anders Skaarseth, Syver Wærsted og Julius Johansen.
Saken fortsetter under videoen.

Øynet dansk seier – så skrudde kanonen på turboen

Få rittdager inn mot VM

Om rittplanen til Kristoff følges så blir Deutschland Tour hans aller siste etapperitt for UAE Team Emirates. På den nye rittplanen står kun fellesstarten i EM (12.09) og Eschborn-Frankfurt (19.09) på programmet før VM i Belgia og Paris-Roubaix (03.10).
Det er i de to sistnevnte at formen skal være helt på topp.
– Det blir ikke så mange ritt fremover, men det er noen gode ritt for meg. Vi får håpe at formen tar seg opp og at godfølelsen kommer.
– Jeg tror det er ganske greit egentlig. EM også tror jeg blir en veldig god gjennomkjøring. De lokale rundene i EM er ikke så veldig harde, men starten er veldig hard, så vi får se hvordan det blir kjørt. Frankfurt har jeg jo kjørt bra i før og VM er jo et ritt som bør passe meg bra.
Europamesteren fra 2017 vant Eschborn-Frankfurt fire utgaver på rad før Ackermann stanset seiersrekka i 2019. Rittet ble ikke arrangert i 2020. I VM venter en belgisk klassikerløype som burde passe godt for en tidligere Flandern rundt, før Helvetet i Nord fort blir Kristoffs siste ritt for UAE Team Emirates.
Neste år venter en ny start i Intermarche-Wanty-Gobert Materiaux. Det samme laget som Odd Christian Eiking nå bærer ledertrøya for i Vuelta a España.
– Jeg tror jeg kommer inn i et lag som er på vei opp og fram. Nå har jeg vært i UAE som har på en måte vært i samme situasjon og som har vokst seg større gjennom de årene jeg har vært der, så det har vært gøy å være med på. Men nå har de kanskje vokst seg litt for store med Pogacar og sånt som gjør at jeg ikke får plass i Tour de France og sånt. Så det blir spennende med ny start i nytt lag, konstaterer Kristoff.
Sett denne?

– Jeg kan ikke beskrive det. Dette er virkelig stort

CRO Race
Føler med Svindal etter selv å ha overvunnet kreften: – Andre så kanskje alvoret mer enn meg
I GÅR KLOKKEN 14:30
Giro d'Italia
2023-utgaven av Giro d'Italia starter i gammel togtrasé
I GÅR KLOKKEN 13:22