Seks mil igjen. Finalen i Liège-Bastogne-Liège var i gang. Slak utforkjøring.
Plutselig fikk rittet en brutal ende for en haug med syklister. En stor velt startet langt framme i feltet. Flere tiltalls ryttere lå strødd ut over asfalten bare sekunder senere.
Tour de France
Ble vraket til Tour de France mandag – så kom kontrabeskjeden
20 TIMER SIDEN
Odd Christian Eiking var blant dem som ble felt av massevelten som preget søndagens belgiske sykkelmonument. Det resulterte i brudd i albuen og håndleddet.
– Det gikk vanvittig fort. Jeg så på filen nå i går kveld og det var 75 kilometer i timen og rett i bakken, forteller Eiking til Discovery noen dager etter møtet med den belgiske asfalten.
– Det skjedde vanvittig fort og det er jo som en vaskemaskin. Verden går rundt, alt flyr, sykler som skraper mot asfalten og skrikende ryttere.
Flere store profiler var involvert. Verdensmester Julian Alaphilippe var blant dem det gikk verst ut over. Franskmannen brakk skulderbladet, bristet to ribbein og punkterte en lunge.

To brudd i armen

Eikings lag, EF Education-EasyPost, hadde nesten hele laget i bakken. De fullførte med kun to mann i Liège-Bastogne-Liège. For askøyværingen endte rittet med velten.
– Det går greit. Det er bare det at armen er brukket. Ellers er jeg i fin form. Men når jeg har brukket armen på to steder, så er det jo litt kjipt ja.
Til tross for brudd i albuen og i båtbeinet i håndleddet slapp 27-åringen operasjon.
– Det var bare rett på gips. Det var ikke så alvorlig. Det eneste som er litt kjipt er at det er båtbeinet i håndleddet der som tar litt tid.
Laget håper å se Eiking tilbake i konkurranse om allerede seks uker.

Mister vårens store mål

Giro d’Italia, med start neste fredag, var Eikings store mål i vår. Det blir det ikke noe av.
– Det var veldig kjipt. Jeg hadde gledet meg veldig til giroen og så hadde jeg liksom bygget hele formen opp mot at jeg skulle være bra i giroen og ikke før. Så det var faktisk et lite slag mot baugen som ikke var helt bra. Men det er ikke noe å gjøre med det, konstaterer EF Education-rytteren.
Den italienske Grand Tour blir umulig. Eiking tror også at en mulig Tour de France kommer for tidlig.
– Jeg tipper Tour de France blir hardt å komme tilbake til, men du vet jo aldri. Jeg prøver å ikke stresse så mye, så blir det uansett vueltaen og de rittene som går der på høsten. Det er uansett på høsten jeg pleier å prestere best så jeg får trene frem mot det.
Og veien tilbake starter han på om bare noen dager.
– I teorien tror jeg jeg kunne sittet på rullen i dag. Jeg har jo mye sår og litt sånn der, men det er jo mulig. Jeg tar nok noen dager til av og så begynner jeg opptreningen igjen.
Se bildene av Eiking etter velten:

Eiking etter velten i Liège-Bastogne-Liège. Foto: Odd Christian Eiking/Instagram

Foto: Other Agency

Tour de France
Ni norske vinnersjanser i Tour de France
21 TIMER SIDEN
Tour de France
Norsk duo klar for Tour de France
I GÅR PÅ 18:54