Sykling

Den norske «fjellprinsen» : – Man kommer ikke unna at egen kroppsvekt er viktig

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Carl Fredrik Hagen

Foto: AFP

AvKristian Oma
18/05/2020 på 12:50 | Oppdatert 18/05/2020 på 14:09

Carl Fredrik Hagen erkjenner at vekt er en avgjørende del av det å kunne klatre billigst mulig oppover fjellsidene.

  • Se sykkeldokumentaren «Fjellprinsen» på Dplay! Få tilgang her

De beste klatrerne i sykkelverden har ofte et nøye forhold til totalvekten på sykkelen og seg selv. Sånn er det også for Carl Fredrik Hagen.

Sykling

Kristoffs trener før klassikeren – har ikke de største forventningene

FOR EIN TIME SIDAN

– Man kommer ikke unna at vekt har noe å si. En ting er utstyret som laget står for, og de tuner syklene nærmest mulig den tillatte grensen på 6,8 kilo. Når det gjelder egen kroppsvekt kommer man ikke unna at det er viktig å være lett i kroppen hvis du skal sykle fort oppover. Og det er watt per kilo som teller, forklarer Hagen i sykkeldokumentaren «Fjellprinsen» som er tilgjengelig på Dplay nå.

Under Vuelta a España i fjor kunne vi se Hagen krige seg oppover fjellsidene sammen med Nairo Quintana og de andre i den ypperste verdenstoppen av klatrere. Til slutt endte han på en imponerende 8. plass sammenlagt, og viste for all verden at Norge nå også har en syklist som kan klatre med de beste.

Når han igjen skal sykle i de store rittene i år, vil det aller meste være gjennomtenkt.

– Det er klart at til de største målene mine i år må jeg gjøre det jeg kan for å være i best mulig «shape». Og det går ikke nødvendigvis på å være lettest mulig, men det handler om å finne balansen mellom å være lettest, men også ha mest mulig kraft i beina. Jeg vil jo ikke miste «power», eller at det skal gå på bekostning av watten jeg tråkker hvis jeg blir for lett, forklarer Hagen.

– Det gjelder å prøve å være litt smart ifht når du skal «tune» vekten lavest mulig. For det koster mye mentalt, og det er også økt risiko for å bli skadet eller syk. Og hvis du er for lett på feil tider av året eller til ritt som ikke er så viktige, så tror jeg det kan ødelegge mer enn det du får igjen for det på sikt.

Hagen understreker at det ikke må bli for mye fokus på vekt.

– Det er ikke sånn at du trenger å legge deg sulten hver kveld for å finne den linjen der. Det handler rett og slett om sunn fornuft og ikke stresse for mye, tror jeg, avslutter Hagen.

Sykkel-kometen om tiden etter Vuelta-bragden: – Det var noen «crazy» dager

00:02:51

Sykling

Kristoff og Bystrøm står over NM og EM

FOR 4 TIMAR SIDAN
Sykling

Stappfull sykkelmeny på Eurosport de neste månedene – se den komplette oversikten her

FOR 6 TIMAR SIDAN
Relatert
Sykling
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen