Det skriver flere internasjonale medier, blant dem nyhetsbyrået AP.

Politiet ransaket Arkea-lagets hotell i Meribel på bakgrunn av dopingmistanke etter den 17. Tour-etappen sist onsdag. Fem dager senere ble en lege og en fysioterapeut som begge skal ha jobbet tett med stjernerytteren Nairo Quintana, pågrepet og avhørt.

Sykling
Boasson Hagen bytter lag: – Tror jeg overrasker mange med dette valget
17/11/2020 PÅ 08:42

De to ble løslatt sent tirsdag, opplyser fransk påtalemyndighet. Ingen er per nå siktet i saken, men etterforskningen fortsetter, opplyser Dominique Laurens hos påtalemyndigheten i Marseille.

Nairo Quintana publiserte tirsdag kveld en uttalelse der han benektet enhver befatning med doping.

– Det er aldri funnet noen dopingmidler. Jeg har ikke noe å skjule, og det har jeg heller aldri hatt, skrev Arkea-stjernen, ifølge AFP.

Quintana forteller at det bare ble funnet lovlige produkter på hotellrommet hans.

– De tok seg inn på rommet mitt og konfiskerte fullstendig lovlige vitamintilskudd, som kanskje ikke var kjente for franske myndigheter. Dette er hovedgrunnen til at det har tatt så lang til å klargjøre hva som har skjedd. Jeg ønsker å bekrefte at det aldri ble funnet doping, fortsetter mannen som har to annenplasser fra Tour de France, men i år ble nummer 17 i sammendraget.

Aktor Laurens opplyser at den pågående etterforskningen omfatter «en liten del» av Arkea-Samsic. Ifølge lagsjef Emmanuel Hubert dreier det seg om noen få ryttere og noen av deres personlige medhjelpere som ikke er ansatt av laget.

(©NTB)

Sykling
Lang utestengelse for sykkelstjerne etter skrekkvelt
11/11/2020 PÅ 09:50
Sykling
Bjarne Riis ferdig i Boasson Hagens tidligere lag
11/11/2020 PÅ 08:07