Tour de France-generalprøven Critérium du Dauphiné endte dermed ille for både Bernal, nederlandske Steven Kruijswijk, tyskeren Emanuel Buchmann og slovenske Primoz Roglic.
Bernal vant 2019-utgaven av Touren og skal om få uker forsøke å forsvare seieren. Den klatresterke colombianeren pekes igjen på som en av de aller største favorittene, men lørdag var han ikke å se da den fjerde etappen av Critérium du Dauphiné startet i Ugine.
Critérium du Dauphiné
Martinez knep Dauphine-seieren etter tempofylt avslutning
16/08/2020 KLOKKEN 11:29
Forklaringen kom da lagkamerat Geraint Thomas møtte frammøtt presse.
– Han starter ikke i dag. Han har en litt vond rygg, og det beste for ham er å ta det rolig, sa Thomas ifølge nyhetsbyrået AFP.

Tysk triumf

Med flere at de største stjernene hektet av, kunne 23 år gamle Lennard Kämna innkassere sin første proffseier i karrieren. BORA - hansgrohe-rytteren trillet inn til en overlegen ettappeseier, 41 sekunder foran spanske David de la Cruz fra UAE.
Gruppen, med blant andre franske Julian Alaphilippe, hadde i overkant av to minutter ned til gruppen med sammenlagtfavorittene ved inngangen til stigningen.
Etter forsøk fra flere av bruddkameratene var det altså til slutt Kämna som fikk den avgjørende luken.

Stjernesmell

Underveis på den 157 kilometer lange etappen til Megève skulle ytterligere to store sykkelnavn og Tour de France-profiler havne i trøbbel. I en utforkjøring etter 29 kilometers sykling fikk både Jumbo-Visman-stjernen Steven Kruijswijk og Bora-Hansgrohes Emanuel Buchmann et brutalt møte med asfalten.
Det endte med at begge brøt rittet. Det er ikke kjent i hvilken grad de to har pådratt seg alvorlige skader.
Buchmann var fjerdemann i Dauphine-sammendraget foran lørdagens etappe, mens Kruijswijk har rollen som hjelperytter for sammenlagtleder Primoz Roglic.
Heller ikke sistnevnte kom seg gjennom uten uhell lørdag. Etter 82 kilometers sykling måtte også den sterke sloveneren i bakken. 30-åringen kom seg imidlertid på sykkelen igjen. Sloveneren ristet av seg smellen og trillet inn til en niendeplass, noe som betyr at han beholder sammenlagtledelsen i rittet.
©NTB/Eurosport.no
Critérium du Dauphiné
Kristoffs lagkamerat tok seieren
14/08/2020 KLOKKEN 14:40
Critérium du Dauphiné
Ustoppelige Van Aert seiret igjen: – For en form han er i
12/08/2020 KLOKKEN 14:36