Allerede før start var det drama på søndagens etappe. Sammenlagtleder Primoz Roglic var en av flere kanoner som sto av før start. Også Egan Bernal, Steven Kruijswijk og Emanuel Buchmann måtte trekke seg før den siste etappen.
Dermed startet Thibaut Pinot dagen i gult. Men franskmannen klarte ikke henge med da Daniel Martinez stakk av i en spennende avslutning av etappen med høyt tempo. Sepp Kuss var det ingen som kunne gjøre noe med, men etappevinneren lå for langt bak til å blande seg inn i sammenlagtseieren.
Et halvt minutt etter at han hadde krysset mållinjen, syklet Martinez i mål til andreplass. Der sto han og talte sekunder mens han ventet på Pinot, som til slutt endte 29 sekunder bak colombianeren i sammendraget.
Critérium du Dauphiné
Stygge velt og stjernefall i Tour-generalprøven – tysker tok sin første proffseier
15/08/2020 KLOKKEN 12:45
Seieren i Critérium du Dauphiné er den hittil største i Martinez' karriere. EF Education-rytteren har tidligere vunnet nasjonale tempo-titler, men ingen større ritt.
Det er ikke kjent om Roglics skade vil påvirke deltakelsen i Tour de France om to uker.
– Som et resultat av gårsdagens velt, vil ikke sammenlagtleder Primoz Roglic starte den avgjørende etappen i dag. Skadens utvikling vil avgjøre planene for de kommende rittene, skriver sykkellaget Jumbo-Visma på Twitter søndag.
(©NTB)

RBKs Helland-dilemma: – Er avhengig av å ha spillere med løpskraft rundt seg

Critérium du Dauphiné
Kristoffs lagkamerat tok seieren
14/08/2020 KLOKKEN 14:40
Critérium du Dauphiné
Ustoppelige Van Aert seiret igjen: – For en form han er i
12/08/2020 KLOKKEN 14:36