Populære sporter
All sport
Vis alt

Småsyk Kristoff står av Critérium du Dauphiné

Eurosport
AvEurosport

Publisert 08/06/2017 klokken 19:12 GMT+2

Alexander Kristoff sliter med en forkjølelse og klarte bare å spurte inn til sjetteplass på den femte etappen av Critérium du Dauphiné torsdag. Nå står han av.

Kristoff

Foto: Scanpix

Den unge tyskeren Phil Bauhaus var best i spurten og tok sin første store seier i karrieren. Han vant foran de franske rytterne Arnaud Démare og Bryan Coquard.
Alexander Kristoff var bra med i spurten, men han hadde ikke helt dagen og beina selv om lagkameratene fikk sin kaptein i en god posisjon. Han har slitt med en forkjølelse siden søndag.
– Vi kom oss fram, men det var teknisk. Laget gjorde en god jobb igjen, men dessverre er jeg ikke helt der jeg ønsker å være, sa Kristoff til TV 2.
– Jeg mangler de siste wattene i spurten. Jeg hadde vesentlig bedre watt på trening hjemme før dette rittet, sa den norske spurteren.
– Jeg får se om jeg kommer meg igjennom og se hva doktoren sier, sa Kristoff.
Etter en tur hos legen la Kristoff ut en melding på Instagram der han bekreftet at han ikke vil kjøre de tre siste dagene av rittet.
Edvald Boasson Hagen ble litt innestengt i spurten, men klarte å ta åttendeplassen på den 175,5 kilometer lange etappen fra La Tour-de-Savagny til Macon.
– Jeg satt bra plassert lenge, men havnet på feil siden av et hjul og fikk aldri spurtet forbi. Det er hektisk og vanskelig å posisjonere seg. Synd etter at laget hadde gjort en bra jobb, sa Boasson Hagen.
Det ble ingen endringer i sammenlagtstillingen med tre etapper igjen av rittet. Belgieren Thomas De Gendt har et 27 sekunders forsprang til Richie Porte og 51 sekunder på Alejandro Valverde.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame