Alexander Kristoff måtte ta til takke med den kjedelige andreplassen på mandagens etappe i Critérium du Dauphiné. Tirsdag skulle den revansjeres på det som etter alle solemerker skulle bli spurternes etappe fra Le Chambon-sur-Lignon til Tullins.
Et brudd med seks relativt kjøresterke ryttere etablerte seg etter hvert, og fikk flere minutter til hovedfeltet.
– De skal ikke undervurdere dette bruddet her. Da kan det bli vanskelig for spurtlagene, sa Eurosport-ekspert Arild Eriksen.
Critérium du Dauphiné
Dansk etappeseier i Critérium du Dauphiné
09/06/2017 PÅ 16:00
En spådom som viste seg meget korrekt. Hovedfeltet ble sittende i lange perioder med de samme rytterne i front, og tok tilsynelatende aldri tetgruppen på alvor.
Med 15 kilometer igjen var avstanden fortsatt over halvannet minutt, til tross for at Kristoffs norske lagkamerat Sven Erik Bystrøm gjorde en god jobb med å forsøke å dra inn bruddet.
Det var imidlertid ikke nok og halvdusinet i front kunne gjøre opp om seieren seg imellom. I spurten var nederlandske Koen Bouwman sterkest og kunne dermed juble for sin første profesjonelle triumf på den 184 kilometer lange etappen.
– Jeg kan nesten ikke tro det. Jeg vet at både kjæresten min og vennene mine fulgte med i dag. Jeg kom hit med mål om å henge med i et brudd, og i dag fikk vi til et godt brudd som vi fikk tro på i slutten. Jeg følte meg veldig sterk og så holdt det inn for meg. Det er utrolig, sa LottoNL-Jumbo-rytteren.
Kristoff tok det relativt rolig i spurten om de siste topp 10-plasseringene og trillet inn til en tolvteplass, like bak Edvald Boasson Hagen som tok ellevteplassen
– Dette er svakt av spurtlagene. De har bare seg selv å takke. Men sånn er det kanskje når man ikke har så mange gode spurtere med her, sa Eriksen.
Critérium du Dauphiné
Småsyk Kristoff står av Critérium du Dauphiné
08/06/2017 PÅ 17:12
Critérium du Dauphiné
Porte smadret konkurrentene
07/06/2017 PÅ 14:48