De to holdt så vidt unna for hovedfeltet inn til mål etter snaut fem timer på sykkelen. Kämna ordnet det avgjørende bruddet på egen hånd, men fikk etter hvert selskap av Cosnefroy.
I spurten mellom de to var franskmannen den beste. Han gikk først, og Kämna måtte innse at han ikke maktet å passere ham.
Danske Michael Carbel Svendgaard vant spurten i hovedfeltet tre fattige sekunder etter at gullduellen ble avgjort.
CRO Race
Se video: Trodde han tok sin første proffseier – fire tusendeler (!) skilte én og to
28/09/2022 KLOKKEN 15:33
Det var store norske forventninger, men Anders Skaarseth ble beste hjemmerytter på 10.-plass.
Norsk nedtur
– Jeg kjørte ganske billig underveis. Alle gutta gjorde jobben sin og skal ha kjempetakk for det, sa Skaarseth etterpå.
– Jeg var med i den første gruppen. Så kom Rasmus (Fossum Tiller) opp, og Doffen (Kristoffer Halvorsen) var ikke med. Da ble vi enige om at han skulle gå på en lang en, mens jeg skulle prøve å spurte. Det holdt ikke helt, fortsatte han etter å ha vært sjanseløs i bronsespurten.
– Sånn er det. Jeg var ikke så mye bedre i dag, egentlig. Jeg tok et lite jafs på Brygga for å få bedre posisjon, og det kostet kanskje litt mye.
Det hadde blitt norsk seier i U23-klassen to av de tre foregående årene ved Sven Erik Bystrøm (2014) og Kristoffer Halvorsen (2016).
For hardt
Halvorsen var et norsk gullhåp også fredag, men han måtte resignere en drøy mil før mål, da beina ikke holdt til å følge hovedfeltet.
– Jeg var bare ikke god nok siste gang opp bakken der. Vanvittig kjipt at det ikke gikk. Løypa var bare for hard, sa Halvorsen til TV 2.
Rasmus Fossum Tiller var med i et tidlig brudd som holdt lenge, men bruddet ble kjørt inn om lag tre mil før mål. Han ble nest beste nordmann på 27.-plass.
(©NTB)
CRO Race
Føler med Svindal etter selv å ha overvunnet kreften: – Andre så kanskje alvoret mer enn meg
28/09/2022 KLOKKEN 14:30
Giro d'Italia
2023-utgaven av Giro d'Italia starter i gammel togtrasé
28/09/2022 KLOKKEN 13:22