Team Dimension Data-proffen fikk et perfekt opptrekk av lagkamerat Mark Renshaw og la konkurrentene bak seg på de siste meterne av den 211 kilometer lange etappen med målgang i engelske Blyth.
Etter målgang ble det imidlertid dramatisk. Team Sky valgte å protestere på det laget oppfattet som en ureglementert manøver fra nordmannens side inn mot den siste svingen. Rittjuryen valgte først å avvise protesten, men gjorde deretter en ny vurdering og deplasserte Boasson Hagen.
En drøy halvtime etter målgang bekreftet arrangøren at Boasson Hagen var deplassert.
Sykling
Bernal under intensivbehandling etter operasjoner
25/01/2022 PÅ 12:36
Sky-rytter Elia Viviani, som ble hindret av nordmannens omtalte manøver, fikk seieren på etappen.

Beklaget

Etter målgang var italieneren rasende på sin norske konkurrent. Boasson Hagen la seg på sin side flat.
– Jeg kikket ned før svingen, så det var absolutt ikke meningen å kjøre mot gjerdet som jeg gjorde, men jeg så ned og spurtet. Det var absolutt ikke meningen, så jeg må beklage, sa han til TV 2.
Boasson Hagen understreket videre at han forventet en protest fra Sky-laget, og da protesten var tatt til følge, innrømmet han at det ikke kom helt overraskende.
– Jeg visste det da jeg så opp, for jeg skjønte at jeg hadde sperret. Da kan jeg ikke ta en kontraklage, sa Rudsbygd-gutten til TV 2.

Kristoff på sjette

Med seier mandag ville Boasson Hagen overtatt både poengtrøya og sammenlagttrøya i årets Tour of Britain. Det ble det ikke noe av. Alexander Kristoff ble nummer seks på etappen til Blyth.
Tour of Britain består av åtte etapper og avsluttes med målgang i Cardiff førstkommende søndag.
Dermed fulgte Boasson Hagen opp den sterke andreplassen på søndagens åpningsetappe i Skottland. Der ble han slått på målfoto av Orica-rytter Caleb Ewan.
Boasson Hagen synes å være i meget god form foran sykkel-VM på hjemmebane i Bergen. Fellesstarten der går 24. september. (©NTB)
Sykling
Tour de France-vinner til sykehus etter kollisjon med buss
24/01/2022 PÅ 17:41
Sykling
Uno-X invitert til enda et monument: – En fantastisk mulighet for oss
18/01/2022 PÅ 11:09