Scanpix

Boasson Hagen deplassert etter å ha vært best i spurten – la seg flat etter målgang

Boasson Hagen deplassert etter å ha vært best i spurten – la seg flat etter målgang
Av Eurosport

04/09/2017 16:58Oppdatert 04/09/2017 17:50

Edvald Boasson Hagen avsluttet best og vant den andre etappen av sykkelrittet Tour of Britain mandag, men etter målgang ble nordmannen deplassert.

Team Dimension Data-proffen fikk et perfekt opptrekk av lagkamerat Mark Renshaw og la konkurrentene bak seg på de siste meterne av den 211 kilometer lange etappen med målgang i engelske Blyth.

Etter målgang ble det imidlertid dramatisk. Team Sky valgte å protestere på det laget oppfattet som en ureglementert manøver fra nordmannens side inn mot den siste svingen. Rittjuryen valgte først å avvise protesten, men gjorde deretter en ny vurdering og deplasserte Boasson Hagen.

En drøy halvtime etter målgang bekreftet arrangøren at Boasson Hagen var deplassert.

Sky-rytter Elia Viviani, som ble hindret av nordmannens omtalte manøver, fikk seieren på etappen.

Beklaget

Etter målgang var italieneren rasende på sin norske konkurrent. Boasson Hagen la seg på sin side flat.

Boasson Hagen understreket videre at han forventet en protest fra Sky-laget, og da protesten var tatt til følge, innrømmet han at det ikke kom helt overraskende.

– Jeg visste det da jeg så opp, for jeg skjønte at jeg hadde sperret. Da kan jeg ikke ta en kontraklage, sa Rudsbygd-gutten til TV 2.

Kristoff på sjette

Med seier mandag ville Boasson Hagen overtatt både poengtrøya og sammenlagttrøya i årets Tour of Britain. Det ble det ikke noe av. Alexander Kristoff ble nummer seks på etappen til Blyth.

Tour of Britain består av åtte etapper og avsluttes med målgang i Cardiff førstkommende søndag.

Dermed fulgte Boasson Hagen opp den sterke andreplassen på søndagens åpningsetappe i Skottland. Der ble han slått på målfoto av Orica-rytter Caleb Ewan.

Boasson Hagen synes å være i meget god form foran sykkel-VM på hjemmebane i Bergen. Fellesstarten der går 24. september. (©NTB)

0
0