Vårens helligste uker er godt i gang for sykkelsportens klassikerryttere.
Milano-Sanremo markerer starten på en måned der både Alexander Kristoff og Edvald Boasson-Hagen vanligvis prøver å finne sin første formtopp. Helst rundt Paris-Roubaix 11. april.
Sykling
Tidligere sykkelstjerne drept i ulykke
30/11/2022 KLOKKEN 15:19
Men for begge to har resultatene uteblitt så langt.
Alexander Kristoff slet med en solid forkjølelse før Milano-Sanremo, noe som preget både resultater og prestasjoner i perioden som fulgte.
Hverken i Milano-Sanremo eller i fredagens E3 Saxo Bank Classic har UAE Team Emirates-rytteren vært i nærheten av å kjempe om seieren. Det har heller ikke Edvald Boasson-Hagen vært.
Nå forteller 33-åringen at også han har slitt med sykdom.
– Jeg har ikke hatt helt formen som jeg hadde håpet på. Som flere andre så var jeg forkjølet etter Paris-Nice og da har ikke formen truffet helt, avslører Boasson-Hagen overfor Eurosport.no.
Amund Grøndahl Jansen og Sven Erik Bystrøm er også blant de norske klassikersyklistene som har slitt med liknende sykdom den siste tiden. Begge to har stått over klassiker-ritt som en følge av dette.
Boasson-Hagen merker dog at sykdommen er i ferd med å forsvinne. Han kommer også til å sykle søndagens Gent-Wevelgem.
– Det går greit nå egentlig. Jeg begynner å bli bedre. Det har ikke sluppet helt, men man skal ikke være mye syk før du mister litt. Så fikk jeg ikke trent noe særlig før Milano-Sanremo, så det ble ikke så bra der heller. Du blir alltid litt på etterskudd.

På hjelperytter-oppdrag

Selv om han ikke nådde opp da de beste tråkket til i fredagens E3 Saxo Bank Classic, så var Boasson-Hagen godt synlig i fasen før finalen.
Da lå rudsbygdingen helt i front i hovedfeltet og holdt den franske klassikerspesialisten Anthony Turgis i god posisjon. Lagkompisen ble til slutt nummer 12 i brosteinsklassikeren.
– Jeg følte at jeg var med i rittet til en viss grad fram til det sprakk opp. Men da ble det tøft med blodslitet i bakkene og det virkelig ble kjørt.
– Det var et veldig raskt ritt. For min del så skulle jeg kjøre for Anthony og prøve å holde ham foran i noen kritiske partier. Jeg gjorde jo for så vidt det og gjorde en grei innsats der, men jeg skulle jo helst gjort det bedre foran selv.
Mens både Kristoff og Boasson-Hagen ble kjørt av satt Markus Hoelgaard og kjempet i fronten for Uno-X. Han ble til slutt nummer åtte.

Håper på opptur

Søndagens Gent-Wevelgem er rittet Edvald Boasson-Hagen har sin største klassikerseier fra. I 2009 vant han enkelt spurten i duell med Aleksandr Kuschynski da de to kom sammen til mål.
Både Thor Hushovd (2006) og Alexander Kristoff (2019) har vunnet WorldTour-rittet tidligere.
Boasson-Hagen håper på en etterlengtet opptur på søndag.
– Jeg håper i hvert fall at jeg skal ha en god følelse for egen del. Og at jeg har en følelse av at jeg har vært med i rittet og ikke en dårlig følelse. Det er viktig med en god opplevelse.
– At enten Anthony kjører bra eller at jeg er med i fronten selv. Men sånn som formen har vært, så er jeg ikke helt der nå. Jeg håper jeg skal kunne bidra for lagets del i hvert fall, konstaterer Total Direct Energie-rytteren.
Sykdommen har gjort inngangen til de største klassikerne vrien for Boasson-Hagen, men han innrømmer at resultatene ikke var gode nok i perioden før heller.
En 19. plass i sesongåpningen i GP la Marseillaise er den beste plasseringen for Boasson-Hagen så langt i 2021.
– Jeg kan ikke si at det har vært resultatmessig det jeg håpet at det skulle være. Men jeg trives veldig godt i laget og synes det er et fint sted å være. Så får jeg håpe at jeg finner en bedre form i neste del av sesongen.
Etter Gent-Wevelgem venter Dwars door Vlaanderen (31. mars), Flandern rundt (4. april) og Paris-Roubaix (11. april) på rittprogrammet til Edvald Boasson-Hagen.
Tour de France
Tour de France bryter med 119 år lang tradisjon
30/11/2022 KLOKKEN 12:06
Arctic Race of Norway
Neste års Arctic Race-løype er klar – avsluttes på Nordkapp
30/11/2022 KLOKKEN 11:07