De siste ukene har det vært spekulert i om Andreas Leknessund kan få plass på Tour de France-laget til Team DSM. Da han vant den andre etappen til Aesch etter å ha angrepet fra bruddet bekreftet hovedmannen selv at han er på en såkalt «short list» til sommerens sykkelhøydepunkt.
– Jeg har gjort så godt jeg kan. Det er opp til laget å se hva de ønsker i Tour de France. jeg føler meg i hvert fall i god form, sier Leknessund til dansk TV 2 da han bekrefter at han står på den utvidede Tour-listen til DSM.
Tour de France
I tårer etter sjokkseier: – Noe jeg aldri kunne ha drømt om
10 TIMER SIDEN
Da Leknessund krysset streken var det hans første seier i et World Tour-ritt, det var også første gang en nordmann vant sin første World Tour-seier siden Alexander Kristoff gjorde det i Sveits rundt tilbake i 2013.
Tromsøværingen vant etappen med 38 sekunder ned til hovedfeltet hvor Alberto Bettiol vant spurten i hovedfeltet, men italieneren hadde ikke fått med seg at Leknessund gikk i mål over halvminuttet foran, og feiret for seier.
Se klippet av Bettiol her

Her tror sykkelprofilen han har vunnet: – Ai ai ai, den er sur

Leknessund har vist prov på god form gjennom store deler av årets sesong. I syvdagers-rittet Paris-Nice ble 23-åringen 11 i sammendraget, og nummer to i ungdomskategorien.
Fra DSM er det allerede bekreftet at franske Romain Bardet stiller til start i Danmark for å kjøre Tour de France.
– Jeg er veldig glad for å kunne annonsere at jeg stiller i Tour de France for DSM, skrev Bardet på Instagram da han annonserte sin deltagelse i den franske Grand Touren. Bardet syklet også Giro d'Italia, men slet med sykdom i bakkant av rittet.
Trolig vil også danske Søren Kragh Andersen være med i årets Tour de France. Fra norsk hold er det usikkert hvem som stiller. Det sikreste kortet er Alexander Kristoff (Intermaché-Wanty-Gobert). Også Vegard Stake Laengen er forventet å få plass. Han har de siste årene vært en trofast hjelper til Tadej Pogacar som har vunnet to strake Tour de France.
– Jeg er på treningsleir med laget i Livigno nå, og blir her frem til Slovenia rundt. Går alt etter planen venter Touren etter Slovenia, sa Stake Laengen til TV2.
Også Edvald Boasson Hagen er høyaktuell til en plass i Tour de France. 35-åringen viste prov på god form i forrige ukes Critérium du Dauphiné hvor han var topp syv på tre etapper.
Sveits rundt fortsetter tirsdag med den tredje etappen. Stephan Williams (Bahrain) leder løpet sammenlagt, syv sekunder foran Leknessund. Løpet kan man følge på discovery+.
Tour de France
Yves Lampaert slo verdenseliten på åpningsetappen
10 TIMER SIDEN
Tour de France
Passerer på bestetid – så går det galt
11 TIMER SIDEN