• Se Arctic Race of Norway på discovery+ fra torsdag 11. august.
Carl Fredrik Hagen er inne i sin siste kontraktsår med Israel - Premier Tech og han utelukker ikke at Uno-X kan bli neste stoppested i karrieren.
– Det er klart at jeg holder alle dører åpne. Det er ikke noe som skiller seg mer ut enn andre per dags dato, men så lenge jeg ikke har signert noen kontrakt for de neste årene, så vil jeg egentlig si at de fleste lag er interessante, forteller Hagen til Discovery på spørsmål om Uno-X er et aktuelt lag.
Arctic Race of Norway
Norsk stjerneskudd tok sammenlagtseieren etter suveren sisteetappe i Arctic Race
14/08/2022 KLOKKEN 16:11
Hagen forteller at det har vært interesse rundt han fra flere lag. Å eventuelt ta steget ned fra et Worldtour-lag til et Pro-continental-lag som Uno-X er ikke nødvendigvis negativt mener han selv.
– Det er ikke nødvendigvis noe feil valg og gå ned på et pro-continental-lag dersom de har gode løp i kalenderen sin. Man ser jo at Edvald (Boasson Hagen) for eksempel kjører mange store ritt, selv om laget hans ikke er på Worldtour-nivå, sier 30-åringen.
– I hovedsak så har jeg planer om å sykle på World Tour i noen år til. Hvis jeg kommer tilbake nå etter et trøblete år, så vet jeg at jeg kan sykle på Worldtour-nivå. Det er det som er utgangspunktet, men alle dører er åpne.
LES OGSÅ: Sykkelstjernen «vender hjem»: – Han er evig ung

Tvilsom

Discoverys sykkelekspert Henrik Evensen tror Hagen ville vært en god overgang for Uno-X, men han er usikker på om det hadde vært riktig valg for Hagen selv.
– Man må nesten se på det fra begge sine perspektiver, både Uno-X og for Carl Fredrik. Han er en potensiell topprytter for Uno-X med den formen han viste i vueltaen for tre år siden, og en sånn rytter ville være viktig for Uno-X i en eventuell Grand Tour dersom det skjer. Så det ville vært i Uno-Xs interesse å få en sånn rytter inn i stallen.
Om det ville vært en god overgang for Hagen selv, er Evensen litt mer tvilsom til.
– For han så tror jeg ikke nødvendigvis en overgang til Uno-X er avgjørende. Han er ikke like avhengig av den tryggheten som det å sykle på et norsk lag vil gi.
– Det er en stor bredde i norske syklister for øyeblikket og jeg tror det er bra for norsk sykkel at vi også har syklister på utenlandske lag, mener Evensen.
Saken fortsetter under videoen.

Påkjørt av egen lagbil: – Det er det som hvertfall ikke skal skje

Tøft mentalt

Vårsesongen 2022 var et eneste stort sykdomsmareritt for Hagen, og flere ritt ble ødelagt, blant Giro d'Italia. Etter en lang treningsperiode i høyden i Andorra føler 30-åringen seg nå klar til å ta fatt på siste del av sesongen etter en vår han beskriver som tøff mentalt.
– Jeg føler at siden starten av mai så har formen vært oppadgående. Det handlet egentlig bare om å være frisk igjen. Det er klart at det var ganske tøft mentalt. Spesielt når jeg hadde jobbet så hardt for å komme tilbake igjen etter skulderskaden.
– For min egen del var det veldig frustrerende, spesielt i mars. Jeg er veldig glad for at jeg klarte å kalle en spade for en spade i april og si at det er ikke lureste for meg å stille i Giroen, og heller kjøre i Ungarn og Tour of Norway, som jeg fullførte på en god måte, til tross for korona etter Tour of Norway. Jeg ser nå at det bærer frukter i dag.

– Beste så langt i karrieren

Hagen kommer fra tre meget lovende resultater i endagsritt i Spania i slutten av juli. En 17. plass i Prueba Villafranca, 22. plass i Klassika San Sebastian og en 14. plass Circuito de Getxo viser en gryende form for Oppegård-syklisten.
– Hvis du ser på endagsritt så tror jeg nok at de rittene i Spania er noen av mine beste endagsritt så langt i karrieren, hvis man ser på nivået på feltet i de løpene. Jeg er veldig, veldig fornøyd med hvordan ting har utviklet seg. Etter den sesongen i fjor med den karrieretruende skulderskaden og våren i år så er jeg tilbake på høyt, høyt Worldtour-nivå. Det gir selvtillit som man kan bygge på videre.
Discoverys ekspert håper Hagen kan få en god sesongavslutning etter problemene i vår.
– Jeg håper «Calle» kan få en god avslutningen. Det begynner å bli lenge siden topp ti-plasseringen i vueltaen, og han ikke leve på det resultatet for alltid. Han må begynne å levere toppresultater i flere ritt, mener eksperten.
Neste ritt for Israel-syklisten er den niende utgaven av Arctic Race of Norway som starter 11. august. Etter det er årets siste Grand Tour, Vuelta a España, som begynner 19. august neste på planen.
  • Arctic Race of Norway ser du på discovery+ fra torsdag 11. august
Til informasjon: Henrik Evensen er ansatt i økonomi-avdelingen i Uno-X. Han understreker at han har ingen bindelser til det sportslige i Uno-X.
CRO Race
Se video: Trodde han tok sin første proffseier – fire tusendeler (!) skilte én og to
28/09/2022 KLOKKEN 15:33
CRO Race
Føler med Svindal etter selv å ha overvunnet kreften: – Andre så kanskje alvoret mer enn meg
28/09/2022 KLOKKEN 14:30