Wout van Aert spurtslo Thomas Pidcock i Amstel Gold Race etter målfoto.
Ingen av rytterne turte å juble etter målgang. Etter noen minutter med usikkerhet, ble Wout van Aert kåret til vinner, med én millimeter margin.
– Jeg fikk nettopp høre at juryen sier jeg vant. Jeg kan nesten ikke tro det, sa Van Aert.
Amstel Gold Race
Millimeterdramatikk i Nederland: Se den vanvittige spurten her
18/04/2021 KLOKKEN 15:32
Van Aert tok dermed og revansjerte tapet i Brabantse Pijl tidligere i uken, hvor Pidcock slo belgieren i spurten.
Maximiliam Schachman tok en sterk tredjeplass etter at han ble hindret i en velt tidligere på etappen.
Markus Hoelgaard kom inn sammen med feltet like bak trioen i front. Han endte til slutt på en 19. plass.
– Hoelgaard kommer seg inn med feltet og gjør et kjemperitt, sa Discovery-kommentator Theis Magelssen ettet målgang.
– Jeg hadde håpet å sitte igjen med et bedre resultat, men det gikk dessverre ikke. Men jeg viste opp Cauberg-bakken at jeg er blant de sterkeste, så det er gøy å se at jeg har noe å gjøre i et slikt ritt, sa Hoelgaard til NTB.
Se den ekstremt jevne spurten i videoen under:

Millimeterdramatikk i Nederland: Se den vanvittige spurten her

– Vanskelig å holde på han

Markus Hoelgaard sterke kjøring denne våren har hauset interesse fra større lag. Sportssjef Kurt Asle Arvesen i Uno-X innrømmer overfor NTB at de nok mister Hoelgaard etter denne innsatsen.
– Det blir vanskelig å holde på ham, men det er vi bare stolte av, sa Arvesen.
– Det er selvfølgelig gøy at større lag følger med og viser interesse, men samtidig har jeg det veldig godt i Uno-X. Dersom det skal være aktuelt, så må det være riktig tilbud og lag. Jeg trives såpass bra at jeg ikke føler behov for å si ja til hva som helst, sier Hoelgaard selv.

Mange angrep

De gikk rolig for seg i de første 160 kilometerne av rittet. Et 10-mansbrudd gikk tidlig på dagens ritt. Uno-X fikk med Anders Skaarseth i bruddet. Markus Hoelgaard varslet offensiv kjøring før rittet.
– Jeg håper vi får med en mann i brudd tidlig og at vi så kjører bra sammen som lag. Hvis jeg kommer meg av gårde på et tidspunkt, litt tidlig i finalen med en gruppe, sa Hoelgaard til Discovery før rittet. Laget fikk Skaarseth i bruddet, men Hoelgaard klarte ikke klamre seg med i den avgjørende gruppen.
Når det var 60 km igjen av rittet ble tempoet i feltet satt opp. Flere ryttere prøvde å komme seg av gårde. Wout van Aert var hissig frempå ved en anledning, men ble hentet inn igjen.
Etter drøye tre mil med støting kom det endelig avgårde en gruppe på seks ryttere. De kjørte seg etterhvert opp til det orginale bruddet hvor Anders Skaarseth fortsatt satt. Da en av favorittene Primoz Rogliz satte opp farten opp Cauberg for nest siste gang tok det ikke lang tid før bruddet ble kjørt inn.
Det ble støtet og angrepet i flere mil frem til Cauberg for siste gang. Der kom en større gruppe med flere storfavoritter av gårde. Markus Hoelgaard klarte ikke helt å følge gruppa med de største favorittene opp Cauberg, og havnet i en større gruppe bak.
Wout van Aert, Thomas Pidcock og Maximillian Schachmann kom seg av gårde rundt 12 km før mål. De støtet seg fra den litt større gruppe som var samlet over Cauberg. Primoz Rogliz fikk problemer med sykkelen i bunnen av Cauberg, og var sjanseløs på seieren.
Trioen ble aldri tatt igjen, og det endte med en spurt hvor Wout van Aert vant med minst mulig margin foran Thomas Pidcock.
Marianne Vos tok seieren i kvinnenes Amstel Gold Race. Se innspurten i videoen under:

Marianne Vos vant Amstel Gold Race - se innspurten her

Rundløype

Den 55. utgaven av Amstel Gold Race er ikke helt den samme som de 54 tidligere utgavene. Årets utgave foregikk i en 16,5 kilometer rundløype i Limburg, sørøst i Nederland. Runden ble syklet 12 ryunder før en litt lengre 13. runde.
Geulhemmerberg (500 m à 4,1 %), Bemeleberg (1200 m à 3,6 %) og Cauberg (1200 m à 5,8 %) er de tre bakkene som syklistene skulle over på de første 12 rundene, mens på den siste syklet man mot mål i Berg en Terblijt etter Bemeleberg.
Amstel Gold Race er et av sesongens største ritt på WorldTour-nivå. Etter imponerende kjøring i Brugge-De Panne og E3 Saxo Bank Classic fikk Uno-X en invitasjon til rittet.
Amstel Gold Race
Marianne Vos vant Amstel Gold Race - se innspurten her
18/04/2021 KLOKKEN 09:46
Amstel Gold Race
Uno-X går fryktløse til Nederlands største sykkelritt
17/04/2021 KLOKKEN 19:41