Få meter før mål endret han linje og lente seg mot Arnaud De Lie, som kom i veien for Dan McLay slik at begge veltet. Det førte til at en rekke andre ryttere gikk i bakken bak dem.
Welsford, som i DSM er lagkamerat med rittets eneste norske deltaker Jonas Iversby Hvideberg, ble plassert sist i hovedfeltet og fikk dermed 118.-plass. Nederlenderen Arvid de Kleijn fra HPH-laget ble utropt til vinner.
De Lie veltet så nær mållinjen at han skled over den og ble tilkjent 6.-plass, men han kan neppe fortsette rittet. På sykehus ble det fastslått at han unngikk bruddskader, men han pådro seg trolig hjernerystelse.
Tour de France
I tårer etter sjokkseier: – Noe jeg aldri kunne ha drømt om
13 TIMER SIDEN
– Vi kan diskutere det i det uendelige, men det er juryens avgjørelse. I dag hadde vi et sterkt lag som kontrollerte rittet. Om vi fortsetter som dette vil seirene komme, sa DSMs sportsdirektør Roy Curvers ifølge cyclingnews.com.
Hvideberg kom inn med hovedfeltet på 83.-plass. Sven Erik Bystrøm fra Intermarché-Wanty skulle også ha deltatt, men han trakk seg tirsdag for å pleie et vondt kne.
Rittet varer til søndag.
(©NTB)
Tour de France
Yves Lampaert slo verdenseliten på åpningsetappen
13 TIMER SIDEN
Tour de France
Passerer på bestetid – så går det galt
14 TIMER SIDEN